Сьогодні стане відомо, кому вдасться заощадити чималу суму на своєму автомобілі

До 1 лютого МЕРТ України повинно опублікувати на своєму офіційному сайті повний перелік автомобілів, що обкладаються податком на розкіш. До того визначити, які саме марки не потраплять під його дію, можна лише приблизно. Наприклад, зрозуміло, що заощадять на податку власники тих автомобілів, які потрапили в список міністерства з позначкою «до 1 року». Це їх розрахункова ціна балансує в районі 1,2-1,4 мільйони.

В основному це позашляховики і кросовери: наприклад, Jeep Grand Cherokee, BMW X3 і X4, і Range Rover Evoque 3D і Land Rover Defender, але є і купе від Mercedes і навіть Volkswagen Multivan. Повного списку, нагадаємо, чекати залишилося недовго – до кінця цього місяця.

З 1 січня нинішнього року в Україні змінився порядок розрахунку транспортного податку. Ставка, щоправда, залишилася тією ж – як і раніше, власники люксових машин щорічно повинні платити 25 000 гривень.
Як і раніше, стосується це дорогих машин віком не старше 5 років, але от сам поріг вартості машин тепер підвищився, що прямо пов’язано з підвищенням мінімального розміру заробітної плати.
На відміну від минулого 2017-го, коли під «податок на розкіш» потрапляли транспортні засоби, дорожчі за 1,2 млн гривень, в 2018-му ця цифра зросла до 1,396 млн грн. Однак це зовсім не означає, що бажаючим заощадити на податках потрібно просто придбати в салоні авто дешевше від цієї суми.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть