Нардеп розповіла, як вирішити проблему «євроблях» в Україні

Зниження акцизу на ввезення машин з Європи розвантажить податкове навантаження на громадян і спростить ввезення машин. Таку думку висловили сьогодні, 10 травня, під час зустрічі з народними депутатами Тетяною Остріковою та Романом Семенухою.

Під час зустрічі слово взяла народний депутат України, голова підкомітету з митної справи Тетяна Острікова, яка розповіла, що народні обранці постійно ведуть дискусію щодо машин на євро номерах. Згодом депутатка розповіла лучанам про наявність законопроекту, який може вирішити проблему з «євробляхами».

«Є законопроект. Він складається всього з кількох пунктів. Наша ідея – знизити акцизи. ПДВ ми не можемо знизити, бо на продукти харчування є ПДВ у 20 %», – зауважила вона.

За словами Острікової, саме акциз становить основне податкове навантаження на населення. Нардеп нагадала присутнім про чинний закон, який тимчасово знизив акцизи на машини не старші 2010 року виробництва – «Євро 5».

«Наша пропозиція, щоб ці ставки для машин не старших на 7 років перенести як постійну норму податкового кодексу, щоб це були норми для всіх. Після цього ми понижуємо умови для ввезення, говоримо, що можна ввозити машини, для прикладу, 2003- го року виробництва. Далі є два варіанти. Або ми для таких машин вводимо техогляд, або ми визнаємо техогляди європейських держав», – розповіла Острікова.

«Якщо ми хочемо бути власниками, а не споживачами, то ми маємо вирішувати цю проблему», – резюмувала депутат.


Не пропустіть