На купівлю нових авто у 2024 році українці витратили рекордну суму грошей

За підсумками першого кварталу 2024 року на купівлю нових легкових та комерційних автомобілів в Україні було витрачено майже 25 млрд грн (еквівалент 581 млн євро за поточним курсом), що є найбільшим показником за останні 6 років. Також це на третину більше, ніж було витрачено за аналогічний період минулого року. Про це свідчать дані AUTO-Consulting.

Як зазначається, цьогорічний показник в 25 млрд грн є і найбільшим навіть порівняно з довоєнним періодом (до 2022 року – ред.). Наприклад, якщо порівняти фінансову ємність за перший квартал 2021 року, коли на купівлю нових авто було витрачено 606 млн євро, що становило за тогорічним курсом біля 20 млрд грн.

Такі рекордні показники витрачених коштів пояснюються великим відкладеним попитом на закупівлю нових автомобілів та значним зсувом тренду на купівлю більш коштовних автомобілів, зазначають експерти. Також на ринку практично відсутній сегмент бюджетних Low Cost автомобілів. Крім того, значний вплив на ринок мають електромобілі, які дещо дорожчі за середню вартість нового авто.


Не пропустіть