Водіям готують нові «мобільні» перевірки

Новий законопроект, внесений на розгляд депутатів Верховної Ради, передбачає, що поліція буде контролювати рівень викидів автомобілями шкідливих речовин. Для цього хочуть використовувати спеціальні пересувні станції, на зразок тих, які колись були в СРСР.

«Зелені» стверджують, що в Україні щорічно в атмосферу потрапляє 17 млн. тонн шкідливих речовин. Причому приблизно половину з них викидають автомобілі.

В Україні в останні роки велику увагу приділяють боротьбі за хорошу екологію. Однак, деякі депутати вважають, що за природу потрібно боротися активніше. Наприклад, потрібно посилити контроль за рівнем викидів шкідливих речовин автомобілями. Стежити за цим повинна поліція. У всякому разі, так передбачає новий законопроект у Верховній Раді.

Якщо поліцейські в перший раз зупинять автомобіль з надмірним викидом СО2, то його водія просто попередять. Якщо ж це станеться вдруге, то водієві доведеться заплатити штраф у розмірі 850 грн.

Перевіряти екологічний стан машин будуть спеціальні пересувні станції. Колись подібні станції використовувалися в СРСР. Тепер їх у нашій країні «реанімують». Чи стане через це легше дихати на дорогах? Чому б не перевіряти рівень викидів шкідливих речовин автомобілями під час техогляду, який скоро повернеться в Україну? Можливо, над цими питаннями слід задуматися депутатам.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть