Водійські «права» без автокурсів: в МВС роз’яснили принциповий момент

Пропозицій повного скасування навчання на непрофесійні водійські категорії від МВС не виходило. зазначив начальник Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України Владислав Криклій.

«Пішов хайп щодо пропозиції повного скасування навчання на непрофесійні категорії (легкові авто і мото). Хочу зазначити, що від нас таких пропозицій не надходило, і ми проти повного скасування навчання. Якби ми і фантазували, то пропонували б взагалі скасувати водійські посвідчення, а краще авто. Не буде водіїв – не буде аварійності, а нація буде здоровою», – відповів він.

Як раніше повідомляв Аutonews.ua, про плани внести відповідні зміни в процес отримання водійського посвідчення заявляв заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе в Facebook.

«Сьогодні щоб отримати права потрібно підготувати пакет документів, пройти кілька етапів процедур і перед іспитом пройти обов’язкові платні курси – в середньому 140 годин навчання. Самостійна підготовка до іспитів не рахується.
Тому пропонується спростити отримання цієї послуги», – заявив він.

З його слів, планується впровадити:

– можливість самостійно вибирати програму підготовки: або за допомогою курсів, або самостійно, і ввести інститут екзаменаторів;

– можливість спрощеного отримання медичної довідки – менше лікарів і можливість подати медичну довідку в онлайн-режимі.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть