Jaguar Land Rover засудив китайців за копіювання дизайну

Після декількох років судових розглядів компанія Jaguar Land Rover виграла справу про плагіат проти китайської компанії Landwind, яка практично повністю скопіювала дизайн кросовера Range Rover Evoque для своєї моделі X7. Відповідне рішення виніс окружний суд Чаоян (Пекін).

Суд знайшов в дизайні оригінального Range Rover п’ять унікальних елементів, які були скопійовані китайською компанією Landwind. Її зобов’язали негайно припинити виробництво, продаж та рекламу моделі X7, а також виплатити компанії Jaguar Land Rover компенсацію (розмір не уточнюється).

Подібне рішення є безпрецедентним у судовій практиці Китаю. Світові автомобільні компанії не раз намагалися судитися з місцевими автовиробниками через дизайнерський плагіат, але жоден суд не завершився на користь іноземців через специфіку місцевих законів і протекціоністської політики Китаю щодо місцевого автопрому.

В Jaguar Land Rover вітали рішення суду і заявили, що «утвердилися в своєму прагненні інвестувати в Китай і розвивати бізнес в цьому регіоні».

Суд виніс позитивне рішення напередодні китайської прем’єри RR Evoque нового покоління: його покажуть вже в квітні на автосалоні в Шанхаї.

Range Rover Evoque попереднього покоління продавався в Китаї за ціною близько 52 000 доларів, а його китайський клон коштував в три рази дешевше. Landwind X7 обладнаний двигунами об’ємом півтора і два літри потужністю, відповідно, 158 або 190 кінських сил.


Не пропустіть