Позбавлятимуть «прав»: для українських водіїв хочуть ввести систему штрафних балів

Автоюрист Єгор Штокалов запропонував офіційно ввести в Україні систему штрафних балів для водіїв. За перебір штрафних балів автомобілістів повинні позбавляти прав.

На думку Єгора Штокалова, ситуація на українських дорогах дуже складна. Кількість ДТП не знижується, незважаючи на всі вжиті заходи. Тому, можливо, потрібно шукати нові методи зниження кількості аварій на дорогах.

Штокалов вважає, що знизити кількість ДТП можна, якщо ввести спеціальну систему штрафних балів для водіїв – індивідуальний рейтинг. За результатами річної статистики водіїв, які найчастіше порушують ПДР, позбавляти прав, відправляти на навчання в автошколу. Завдяки цьому водії стануть більш відповідальними.

Тобто якщо водій протягом 12 місяців, наприклад, проїхав 10 раз на червоне світло світлофора, то Єгор Штокалов пропонує застосовувати до нього таке ж покарання, як і до водія, що знаходиться за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Можливо, в цьому реченні є раціональне зерно. Адже за даними Центру громадського здоров’я, в 2018 році в Україні сталося понад 150 тисяч ДТП. У них загинули понад 3 тисячі осіб, а ще близько 30 тисяч осіб отримали травми.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть