В Україні починається будівництво трьох трас з рекордною гарантією

Міністр інфраструктури В.Омелян анонсував будівництво трьох трас за 3 мільярди.

Як Strou.net повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства А.Омеляна, в Україні будуть побудовані ще як мінімум 3 траси з дорожнім покриттям з бетону з рекордними термінами гарантії по експлуатації (майже 30 років).

Першим до реалізації готується проект бетонної дороги з Кропивницького в Миколаїв, на нього виділяється 1 мільярд гривень. Другим проектом стане будівництво траси Н-14 із Запоріжжя до Маріуполя, який також оцінюється в 1 мільярд гривень і буде завершено в 2020-му році. Крім цього, 1 мільярд буде витрачено на дорогу Р-51 з Павлограда на Лозову.

Сьогодні відкрито першу ділянку бетонної дороги з Дніпра в Решетилівки протяжністю в 1,7 кілометра. Крім прекрасної якості полотно має рекордний термін гарантії – 28 років. Це перша траса в Україні такої високої якості. Наступні три дороги будуть аналогічні за якістю та зносостійкості.

Як відзначили в прес-службі, сьогодні вартість будівництва одного кілометра такої траси становить 22-25 мільйони гривень (для порівняння, вартість 1 кілометра асфальтової дороги оцінюється в 18-19 мільйонів гривень). Однак терміни експлуатації бетонних трас – вдвічі більше.

Джерело strou.net

Не пропустіть