Що показав ЗАЗ на День відкритих дверей (Фото)

День Відкритих Дверей ЗАЗ був проведений 22 травня спільно з дистриб’юторською компанією АФ “Юніверсал Моторз Груп” (входить в УкрАвто). В рамках робочого візиту представників Запорізької міськради і обладміністрації, а також керівників транспортних підприємств регіону на Запорізький автомобілебудівний завод відбулася презентація нової моделі приміського автобуса ЗАЗ А08.

Новинка побудована на базі шасі Asia Star тоді як конструкція кузова стала результатом власних розробок українського автовиробника. Автобус ЗАЗ А08 оснащується турбодизелем Євро 5 китайської марки Weichai – робочим об’ємом 3 л і потужністю 140 к.с., з максимальним обертовим моментом 400 Нм. Двигун агрегатується з 5-ступінчастою КП.

З інших конструктивних характеристик: кермо з гідропідсилювачем, двоконтурна пневматична гальмівна система від Knorr – Bremse / Wabco, системи ABS і ESP. Салон нового автобуса, в обробці якого використані антивандальні матеріали, дозволяє з комфортом перевозити 28 пасажирів, а загальна місткість салону становить 43 осіб.

Також в якості стандартного обладнання встановлено автономний обігрівач, а в якості опції можливий кондиціонер салону. Габаритні розміри автобуса, ДШВ – 7760/2430/2990 мм. Колісна база – 3800 мм. Передня і задня підвіска – залежна, на двох напівеліптичних ресорах, зі стабілізатором поперечної стійкості.

Крім цього учасники заходу відвідали складальний цех заводу, де ознайомилися з усіма етапами виробництва пасажирського транспорту.

Для гостей приємним сюрпризом стала оглядова екскурсія по території Запорізького автомобілебудівного заводу, на якому випускаються автобуси ЗАЗ всіх серій: 07, 08 і 10.

Після тест-драйву для учасників заходу було проведено презентацію перспектив подальшого розвитку лінійки пасажирських автобусів, які буде виробляти українське підприємство, озвучені переваги кожної моделі, а також обговорювалися актуальні питання транспортної галузі в регіоні і в Україні в цілому.

Як повідомлялося раніше, Запорізький автомобілебудівний завод на даний момент проходить процедуру санації, план якої розрахований на 6 місяців. Успішна реалізація плану дозволить підприємству повернутися до повноцінної діяльності в сфері виробництва.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть