Смертельно небезпечний дефект нової Lada виявився правдою

Минулого місяця ми публікували відео з шокуючим дефектом нового кросовера Lada XRAY, через який міг загинути його водій. Якщо точніше, автомобіль мав серйозні проблеми з кермовою рейкою – кермо крутилося, а колеса – не зовсім… Було припущення, що випадок цей одиничний (ну не може ж завод випускати такі автомобілі!), хоча були і радикальніші думки – дехто допускав, що ролик є фейком. Однак ні – поломка виявилася серйозною і масовою.

Як повідомила російська держкомпанія Росстандарт, у Lada XRAY справді виявили пошкодження зварного шва валу електромеханічного підсилювача рульового управління. У підсумку, виробник відкликав 933 екземпляри моделі, які потенційно мають такий дефект. На машинах замінять вал електромеханічного підсилювача керма.

До речі, раніше Lada XRAY також відкликали через не менш дивну причину. Інженери виявили, що в поворотному кулаці утворюються газові раковини. Причиною стало те, що ці кулаки робили з сірого чавуну, а не високоміцного, як належало. Кампанія стосувалася 7000 авто.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть