Справжній Aston Martin DB5 Джеймса Бонда продають з аукціону (Фото)

У минулому році Aston Martin зірвав овації, оголосивши, що має намір побудувати повністю функціональні версії знаменитого набитого гаджетами DB5 1964 року з фільму “Голдфінгер”. Але якщо сучасна репліка вас не влаштовує, вже цього літа у вас буде можливість купити оригінальний Aston Martin DB5 в специфікації «Голдфінгер».

Даний конкретний DB5 є одним з двох автомобілів, що були замовлені кіностудією Eon Productions. Обидві машини використовувалися в США в рекламних цілях. Так, вони не засвітилися на екрані, але всі шпигунські примочки були сумлінно встановлені і (на відміну від гаджетів в кіноавтомобілях) придатні для багаторазового використання.

Аукціонний будинок RM Sotheby’s стверджує, що у машини було всього три власника. Вона пройшла через повноцінну реставрацію в 2012 році. У реставрацію само собою входили гаджети, тобто новий господар зможе підняти куленепробивний щит, активувати димову завісу, постріляти з передніх стовбурів і випустити масляну пляму. Тільки ось сидіння з катапультою водія не працює, але вам і не потрібно, щоб воно працювало. Також в інтер’єрі додаються тумблери, ящичок зі зброєю і екран, який відслідковує пристрої.

Судячи з усього, ціна буде семизначною. Минулого разу (2006 рік) в повному обсязі відновлений автомобіль був реалізований за 2 млн доларів. Цікаво, чи зможе оригінал перебити сучасну копію з цінником в 3,6 млн?


Не пропустіть