Як вирішать проблему автостоянок в Україні (Фото)

Автомобільні парковки у центрі великих міст є величезною проблемою, частково вирішити яку в Україні обіцяють завдяки запровадженню нових будівельних норм. Вони набудуть чинності вже з 1 липня.

Задля налагодження транспортного руху в містах України Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства збирається запровадити європейську практику облаштування так званих Park&Ride або перехоплюючих автостоянок. Вони є дуже популярними за кордоном, зокрема, в Європі: така практика зменшує кількість заторів на автодорогах, вирішує проблему з недостатньою кількістю міських паркомісць, а також покращує екологічний стан і сприяє налагодженню безперешкодного руху транспорту в центрі міст, повідомила сьогодні прес-служба відомства.

Зазвичай перехоплюючі автостоянки облаштовують на околицях або біля в’їзду до центру великих міст, поблизу зупинок громадського транспорту. За таких умов автовласники можуть залишати свої машини і пересідати на метро, автобус чи трамвай.

Вартість послуг на таких автомобільних парковках буде незначною, а деякі з них взагалі будуть безкоштовними. Приємним бонусом користування перехоплюючими автостоянками в Україні будуть знижки на придбання квитків для проїзду в громадському транспорті «туди-назад».

Перехоплюючі автомобільні парковки в Україні розташовуватимуть біля в’їзду до центральної частини міста на відстані не ближче, ніж 150 м від залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метрополітену та зупинок громадського транспорту.

Загальну кількість таких автостоянок та кількість паркувальних місць визначатимуть із розрахунку перспективного пересадкового пасажиропотоку.


Не пропустіть