Водіям нагадали про незаконний штраф

Коли патрульні виписують штраф за порушення допустимого рівня тонування скел автомобіля, водій повинен пам’ятати про правомірність даної постанови. Адвокати нагадали про можливість опротестування штрафу за дане порушення.

Відповідно до Правил дорожнього руху, забороняється експлуатація автомобіля при нанесенні на скло покриття, які обмежує оглядовість з місця водія і погіршує прозорість скла. Як повідомляють юристи компанії «Дорожній адвокат», за керування автомобілем з порушенням цих вимог передбачено штраф у розмірі 340 грн. При повторному порушенні протягом року, його можуть позбавити права керування від 3-х до 6-ти місяців.

У той же час, Правилами передбачено певні винятки, а саме допускається тонування з світлопропусканням для вітрового скла не нижче 75% і для інших не нижче 70%. Дзеркальне тонування заборонено в будь-якому випадку. Однак, при накладенні штрафу визначити відсоток світлопропускання працівник поліції повинен не «на око», а спеціальним приладом (тауметр).

Якщо інспектор не провів відповідних вимірювань світлопропускання спеціальними приладами, то такий штраф за водіння автомобіля з тонованими склами вважається незаконним.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть