Ціни на пальне в Україні істотно зменшаться

В Україні дешевшає паливо. Ціни переважно знижують великі мережі. С2 липня бензини і дизпаливо стали доступнішими на 1 грн/л. В середньому літр А-95 коштує 29,36 грн. дизпаливо продають по 28,8 грн/л, передає NewsOboz.org з посиланням на Gazeta.ua.

На світових ринках рекордно подешевшала нафта. Ціна почала падати в кінці травня. До липня знизилася з 75 до 64 доларів за барель. Фактично автозаправки ще місяць тому могли продавати бензин дешевше. Однак вони вирішили заробити і почали знижувати ціни на паливо тільки зараз, каже 39-річний Юрій Корольчук з Інституту енергетичних стратегій. В Україні це закономірний процес. Якщо ціна на нафту зростає, то через два тижні дорожчає бензин. Вартість нафти падає автозаправки знижують ціни через місяць.

Долар впав. А вартість палива відштовхується від курсу мінімум 27 гривень. За валюту бензин купують на кордоні. Мережі могли знизити ціни ще більше. Але кожна заправка орієнтується на власні продажі і встановлює свої ціни.

Бензин почав дешевшати через істотне падіння закупівельних оптових цін на паливо. Заправки змушені знизити і роздрібну ціну, каже 43-річний Сергій Куюн, директор консалтингової групи “А-95”. Бензин має всі шанси впасти в ціні ще на 2 гривні за літр. Дизпаливо може подешевшати на 3. В Україні вартість бензину залежить від цін на зовнішніх ринках нафти і курсу валют. Поки ситуація стабільна. Найближчим часом паливо не дорожчатиме. Крім того, маємо хороше наповнення ринку автогазу. З травня ціна на нього стабільна. Коштує трохи більше 13 гривень за літр.


Не пропустіть