Розробили нову технологію відкривання автомобільних дверей

Концерн Hyundai Motor Group, в який також входить компанія Kia, розробляє цифровий ключ, який дозволить отримати доступ до автомобіля за допомогою смартфона. Причому не тільки власнику, який може “вписати” в додаток ще максимум трьох осіб, родичів або друзів.

Використовувати смартфон як ключ дозволить технологія NFC – радіочастотна ідентифікація з високим рівнем безпеки. Бездротова передача даних з даного протоколу здійснюється, тільки коли пристрій і датчик знаходяться в декількох сантиметрах один від одного.

Антена NFC, через яку здійснюється ідентифікація для відмикання замка, знаходиться в ручках дверей водія і пасажира спереду, а антена для запуску двигуна знаходиться в станції безпровідної зарядки. Коли власник ключа піднесе гаджет, відбувається розпізнавання і, в разі успіху, система дозволяє виконати дії із заданого списку, в тому числі, запустити двигун – смартфон треба буде помістити на станцію безпровідної зарядки і потім натиснути кнопку старт/стоп на приладовій панелі. При цьому комп’ютер визначає користувача і автоматично застосовує його налаштування: положення бічних дзеркал, сидінь і рульового колеса і т.д.

Рівень доступу до різних функцій автомобіля можна налаштовувати для кожного користувача на певний період. Власник автомобіля може встановити тривалість використання автомобіля або обмежити експлуатацію тільки набором дозволених функцій для автомобілів, які здаються в оренду. Коли передавати цифровий ключ недоцільно, надається смарт-ключ або ключ-карта.

Hyundai Motor Group планує поступово впровадити цю технологію в своїх нових серійних автомобілях протягом цього року.


Не пропустіть