Skoda розсекретила свій новий кросовер

Чеська компанія Skoda Auto за два тижні до офіційного дебюту в Женеві показала концептуальну модель VisionS, яка стане передвісником нового кросовера марки, пише autocentre.ua.

Концепт-кар VisionS, який показує майбутнє бачення дизайну автомобіля, буде показаний на Женевському автосалоні 1 березня. Його дизайн «знаходиться під впливом чеського кубізму і традиції чеського кришталю», – стверджують чеські дизайнери. Концепт відрізняється гострими лініями, тонкими фарами зі світлодіодними ДХВ, фірмовою решіткою радіатора, опуклим капотом і оригінальним дизайном задніх ліхтарів.

Skoda також розсекретила силовий агрегат концепту VisionS. Це гібридний привід, що включає в себе 1,4-літровий бензиновий TSI потужністю 156 к.с. і крутним моментом в 250 Нм, а також 55-сильний електродвигун (220 Нм). Крутний момент від даного агрегату через шестиступінчасту DSG передається на передні колеса.

Задня вісь приводиться в рух незалежно від передньої осі другим електродвигуном потужністю 116 к.с. і крутним моментом 270 Нм.

Динамічні характеристики VisionS також вражають. З нуля до 100 км/год автомобіль розганяється за 7,4 секунди, а максимальна швидкість обмежена позначкою в 200 км/год.

Skoda стверджує, що автомобіль може проїхати тільки на електротязі до 50 км, використовуючи 12,4-кіловатний літій-іонний акумулятор. Якщо ж використовувати і бензиновий двигун, запас ходу на одній заправці становить 1000 км. Заявлена витрата палива становить всього 1,9 л на 100 км шляху.

Концепт завдовжки 4,70 м має 1,91 м в ширину і 1,68 метра у висоту. Розмір колісної бази становить 2,79 метрів. VisionS стане передвісником серійного автомобіля, який може називатися Kodiak і дебютує на Паризькому автосалоні восени 2016 року.


Не пропустіть