MINI випустить найкоротший седан в класі

Компанія MINI планує випустити модель в кузові «седан». Вона повинна стати найкоротшою в класі і однією з перших машин, виконаних в новій стилістиці британської марки – більш серйозної і не такий «мультяшної», повідомляє Autocar. Видання також підготувало рендер новинки.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає. За словами джерел в MINI, випуск седана і перехід до еволюційної зовнішності – лише один з варіантів розвитку марки. Всього в план MINI з випуску нових моделей, про який стало відомо ще в 2012 році, входило п’ять або шість машин.

Тепер, після дебюту нового покоління трьохдверки і 5-дверки, кабріолета , а також універсалу Clubman, в «дорожній карті» залишилася одна або дві прем’єри – позашляховик Countryman нового покоління і, як припустили в Autocar, седан.

В основу седана ляже платформа UKL, використана в усіх нових MINI і передньопривідних моделях BMW. Розмір колісної бази, орієнтовно, буде порівнянний з новим універсалом Clubman, який дебютував минулого літа, – 2670 міліметрів. Габаритна довжина становитиме 4300 міліметрів – на 47 міліметрів довше «Клабмена».

Таким чином, седан MINI може бути коротшим за, наприклад, седан Audi A3 або Mercedes-Benz CLA, габаритна довжина яких дорівнює 4456 і 4630 міліметрів відповідно. Новинка британської марки повинна стати найкоротшим седаном в класі.

Імовірно, седан може отримати назву Riley або Triumph – права на них до сих пір належать компанії BMW, власнику MINI.
Пріоритетними ринками для новинки стануть Північна Америка і Китай. Проте машина буде продаватися по всьому світу. Коли може відбутися дебют, невідомо.


Не пропустіть