ВАЗ планує відродити випуск легендарної “Копійки” (Фото)

На АвтоВАЗі вивчають доцільність випуску культового автомобіля в стилі неокласика, який отримав назву “Копійка-2”. За задумом маркетологів, такий автомобіль дозволить популяризувати марку Lada і залучити до її лав аудиторію, орієнтовану на старі спогади про бренд. Подібним прийомом в світовій практиці користувався Fiat (Fiat-500 і спайдер Fiat-124), BMW (Mini Cooper), Dodge (Dodge Challenger), VW (VW Beatle).

Російський автовиробник вибрав в якості основи для олдскульного авто – легендарний ВАЗ-2101 “Копійка”, в стилістиці якого і повинен бути витриманий неокласичний автомобіль. В основі запропонованого проекту – платформа «Вести». А щоб підкреслити престижний характер нео-«Жигулів», його збираються комплектувати тільки новітнім 1,8-літровим мотором. У всякому разі в перший час. А далі все буде залежати від настроїв покупців. У разі, якщо проект і буде реалізований, все може обмежитися пам’ятною ювілейною серією.

Зараз йде вивчення потенційного попиту. Однак неоКопійка буде далеко не дешевим автомобілем. Принаймні, всі неокласичні авто інших виробників є досить дорогими.

14661524373MKV_h

http://www.autoconsulting.com.ua/


Не пропустіть