Smart підготував стильний маленький кабріолет Forease + (Фото)

Напередодні переведення всієї своєї модельної лінійки на безальтернативну електротягу компанія Smart привезе в Женеву свій торішній спідстер Forease, але вже зі знімним дахом.

Якщо назва Forease вам здається знайомою, а дизайн нового концепт-кара Smart нагадує про інші прототипи компанії, цьому є логічне пояснення. Справа в тому, що дебютант майбутнього мотор-шоу в Женеві Smart Forease + є еволюцією концепту Forease, показаного в Парижі в 2018 році. Відрізняються вони, по суті, лише типом кузова. Якщо колишній прототип був спідстером, то нинішній став кабріолетом, отримавши яскраво-помаранчевий знімний дах.

Дах тут є цілісною, жорсткою і легкою конструкцією, обтягнутою спеціальною водостійкою тканиною, яка протистоїть поганим погоднім умовам. Такий дах можна легко демонтувати самотужки, а відтак досить швидко перетворити новинку практично в торішній відкритий шоу-кар.

І хоча за основу прототипу Forease + виразно узятий його попередник, дизайнери, що працювали над новинкою компанії, схоже, також надихалися концептами 2012 року Forstars і Fourjoy. Є щось від цих машин у великій світлодіодній оптиці і задніх ліхтарях з 3D ефектом.

Колеса концепту не тільки добре виглядають, у них також продумана аеродинамічна форма заради кращої економічності автівки і, відповідно, збільшення дальності поїздки на ній. В основу цього шоу-кара Smart ліг серійний повністю електричний кабріолет EQ Fortwo, що вкотре акцентує увагу на рішенні компанії припинити випуск машин з ДВЗ до 2020 року.

«Дочка» концерну Daimler підкреслює, що стане першим автовиробником, котрий повністю відмовився від використання двигунів внутрішнього згоряння заради переходу на електротягу. Втім, «Смарту» з його лінійкою, що складається всього лише з двох моделей, зробити це буде значно простіше, ніж «Мерседесу» або будь-якому іншому великому автовиробникові.


Не пропустіть