Nissan Leaf отримав далекобійну версію (Фото)

Японці збільшили ємність акумуляторів електрокара Leaf і розробили мобільний додаток для дистанційного моніторингу машини

У січні Nissan анонсував вихід чергової версії «Ліфа» – на електрокар у виконанні e+3.Zero Limited Edition поставили велику батарею ємністю 62 кВт*год проти стандартних 40. Запас ходу зріс до 385 км, а, крім того, машина поїхала бадьоріше за рахунок нового електромотора збільшеною з 150 до 217 к.с. потужністю. Надбавка моменту вийшла не настільки помітною – 340 Нм проти 320 раніше, однак прискорення з середніх швидкостей такому хетчбеку все одно дається легше, запевняють розробники.

Після прем’єри далекобійного Leaf з виділених на Європу 5000 машин забронювали 1200. Тому японці вирішили закріпити успіх – відтепер ємні акумулятори доступні також для регулярних модифікацій Tekna і N-Connecta.

Користувачам теж дісталася обновка: мобільний додаток, зроблений для Leaf, дозволяє віддалено контролювати заряд акумуляторів, дивитися дані поїздки, включати звуковий сигнал і фари, шукати вільні місця на парковці.

Leaf важливий продукт для світового ринку, адже з 2010 року глобальний ринок поглинув понад 400 000 таких електрокарів. І зниження інтересу до «Ніссану» на батарейках поки не спостерігається. Варто відзначить Leaf є найпопулярнішим електрокаром на українському ринку.


Не пропустіть