Як вижити в спеку в пробці

У даний час автолюбителі проводять багато часу в пробках. І це в будь-яку погоду. Дощ і мороз, вітер і сніг. Але особливо важко доводиться в літню спеку. Спека перевіряє водіїв на міцність, особливо тих, у кого в автомобілі немає кондиціонера.

Що ж слід зробити, щоб пережити нудне чекання в пробках в ці спекотні дні.

Ось кілька нескладних порад.

1. Не сідайте в автомобіль відразу. Відкрийте двері, нехай салон провітриться і охолодитися. Якщо у вас є кондиціонер, увімкніть його на повну потужність. Коли в салоні стане більш-менш прохолодно, можна рушати в дорогу.

2. Намагайтеся перенести поїздки по справах на ранній ранок або вечір. На вулицях не так жарко як вдень, та й пробок поменше.

3. Намагайтеся паркувати свою машину в тіні. На сонці автомобіль швидко нагрівається, особливо якщо, він темного кольору. При цьому в салоні температура піднімається до 80 ° С.

4. Користуйтеся кондиціонером правильно. Не ставте максимальний режим обдування. Різкий перехід від спеки на вулиці до холоду в салоні веде до застуди. Найкраща температура 20 … 22 ° С. Не спрямовуйте потоки холодного повітря на лобове скло. При цьому від різкого перепаду температур зовні і всередині воно може постраждати.

5. Обов’язково закрийте шкіряні сидіння чохлами. Спина буде менше потіти і вас не продує до кінця поїздки.

6. Встановіть відбивні екрани під лобове скло і шторки на інші вікна. Це знизить температуру в салоні, і ви уникнете температурних деформацій пластика в обшивці.

7. Стежте за температурою рідини охолоджуючої двигун. «Закипіти» в таку спеку можна дуже просто. А це зашкодить двигуну.

8. Заливайте бензин в бак тільки на три чверті його обсягу. Як відомо, у спеку бензин значно збільшує свій об’єм і може виливатися з бака.

9. Тримайте автомобіль в чистоті. Брудна срібляста машина нагрівається швидше і сильніше, ніж чистий чорний автомобіль. Та ще від бруду в спеку страждає лакофарбове покриття.

10. Одягайтеся правильно. Вільний одяг з бавовни або льону найкращим чином підходить для поїздок у спеку.

11. Обов’язково возите з собою запас води для втамування спраги і не ущемляє себе в питті. Це може бути мінералка без газу або зелений чай, але не занадто холодні.

12. Намагайтеся зберігати спокій. У довгих пробках «киплять» не тільки автомобілі, але і здають нерви у деяких людей. Не вплутуватися в скандали і не піддавайтеся на провокації. Пробка коли-небудь розсмокчеться, а ваші нерви постраждають.

Спека – це стихійне лихо. Від неї страждають усі. Але з часом вона обов’язково закінчиться, а життя триває далі. Сподіваюся, наведені нами поради допоможуть вам пережити цей неприємний період без втрат.


Не пропустіть