Уряд дав прогноз за цінами на паливо

Нафтобази країни практично максимально заповнені всіма видами палива, тому істотних коливань цін поки не буде.

Про це повідомив міністр розвитку економіки Ігор Петрашко. Крім того, за його словами, оптова ціна на дизель з початку і до кінця березня не тільки не зросла, а навіть дещо знизилася.

“Ми домоглися того, що зараз наповненість нафтобаз усіма видами палива практично на максимумі. Аграрії спокійно проводять посівну кампанію. Мінекономіки не чекає ніяких істотних коливань, крім сезонних”, – зазначив міністр.

Слід зазначити, що Мінекономрозвитку разом з Нафтогазовій асоціацією України, яка представляє інтереси найбільших гравців ринку, підписали спеціальний меморандум. Він повинен об’єднати зусилля відомств, щоб створити цінову стабільність на ринку нафтопродуктів.

Крім того, в кінці березня цього року Антимонопольний комітет прийшов до висновку, що ціни на паливо в мережах АЗС завищені.

Тому таким мережам, як WOG, OKKO, Ukrnafta, AMIK, Shell, Socar, UPG, БРСМ, Avantage-7 і Glusco рекомендували встановити ціни на газ, бензин і дизельне паливо на рівні, який би відповідав об’єктивної ситуації на ринку.

Нагадаємо, що в Україні з 2-го по 5-е квітня великі мережі автозаправних станцій знизили вартість бензину. Як відзначають аналітики, зокрема, на АЗС ОККО і WOG вартість бензину марки А-92 знизилася на 1 гривню – до 29 грн 49 копійок за літр, А-95 подешевшав на 1,5 гривні – до 29 грн 99 коп.

Раніше повідомлялося, що після закінчення локдауну українцям прогнозують різкий підйом цін на бензин і дизпаливо. На сьогодні експерти впевнені, що це буде мінімум 10-15%. Головна причина цього – зростання цін в 2020 році, причому не тільки в Україні, а й у світі в цілому.

Джерело fbc.ua

Не пропустіть