Спільний позашляховик Toyota і Subaru показали на відео

Електрокар, який за розмірами буде порівнянний з Toyota RAV4, побудують на платформі e-TNGA.

Компанія Toyota опублікувала невеликий тизерний ролик таємничої новинки, яка буде показана на автосалоні в Шанхаї 19 квітня. В кінці відео японці продемонстрували слоган Beyond Zero («За межами нуля»), швидше за все, мова йде про модель з електричною силовою установкою. Очікується, що на мотор-шоу дебютує концепт майбутньої моделі. Серійну версію машини покажуть трохи пізніше.

У свою чергу видання Carscoops припустило, що на зображенні показаний новий позашляховик, який розроблявся Toyota спільно з компанією Subaru. Останні випустять власну версію кросовера під назвою Evoltis. Виробництво налагодять на новому підприємстві в Японії, де збиратимуть виключно автомобілі з електричними силовими установками.

Судячи по ролику, машина отримає «закриту» решітку радіатора, вузькі світлодіодні фари, широкий повітрозабірник. Очікується, що за розмірами новинка буде порівнянна з RAV4. Електрокар побудують на платформі e-TNGA. За словами розробників, ця архітектура дозволяє створювати автомобілі «з відмінною керованістю і привабливим зовнішнім виглядом».

За неофіційними даними, базові версії машини запропонують з одним електромотром. Старші модифікації оснастять двома електродвигунами. Купити автомобіль можна буде з переднім або повним приводом. Модель буде конкурувати з Volkswagen ID.4, Nissan Ariya і іншими подібними машинами.


Не пропустіть