Правильна експлуатація автомобільних кондиціонерів

Особистий автомобіль вже давно не є предметом розкоші, незважаючи на те, що підвищує рівень комфорту пересування. Але, як відомо, немає межі досконалості. Найчастіше в автомобілі присутні сторонні запахи, підвищена вологість, або просто жарко. У таких випадках допоможуть автокондиціонери. Звичайно, без них можна обійтися. Але кожен з нас хоче комфорту і хороших умов постійно. І поїздка без такої корисної речі може бути жахливою, навіть якщо в авто стоїть гарна аудіосистема і зручні сидіння.

Асортимент
Незважаючи на те, що широку популярність автокондиціонери придбали зовсім недавно, асортимент моделей і фірм виробників просто вражає. Але після вибору фірми, моделі та монтажу з’являються нові питання, щодо експлуатації та обслуговування таких агрегатів. Щоб відповісти на це питання, необхідно розібратися в пристрої автомобільного кондиціонера.

Пристрій автомобільного кондиціонера
Пристрій автомобільного кондиціонера – насправді, надзвичайно просте. Чимось воно нагадує роботу звичайного холодильника. З витрачених матеріалів можна виділити:

масло;
холодоагент.
Останній за допомогою компресора переганяється по всьому пристрою: спочатку він надходить для переходу з газоподібного стану в рідкий в конденсатор. Наступний на шляху – ресивер-осушувач, завдання якого – фільтрувати холодоагент від мікроскопічних частинок, що потрапляють ззовні. Після чого настає черга розширювального клапана і випарника, який і розпилює охолоджене повітря всередині автомобіля.

Експлуатація
Як всякий агрегат, автокондиціонер потрібно правильно використовувати і обслуговувати. Мабуть, основним правилом є закриття всіх вікон дверей і люків, коли включений кондиціонер. А другий буде регулярне включення кондиціонера, щоб деталі не пересихали без масла.


Не пропустіть