Найпотужніші всюдиходи російського виробництва

За останні роки в Росії було створено чимало ефективних всюдиходів як для військових, так і для цивільних цілей. І варто зазначити, що вітчизняний автопром справляється зі створенням всюдиходів куди більш успішно, ніж зі створенням легкових авто. Кожна з машин, представлена в цьому огляді, – справжній шедевр, пише fishki.net.

1. «КамАЗ-майстер»

109_123

«КамАЗ-майстер» був представлений ще в 2010 році. Машина мчить по бездоріжжю зі швидкістю майже в 200 км/год, а при масі в 9.3 тонни розганяється до «сотні» за 9.8 секунд. Всюдихід призначений для їзди в найбільш екстремальних дорожніх умовах. Спочатку ж «КамАЗ-майстер» призначався для військових цілей.

2. «Трекол-39294»

111_123

У рамках переозброєння російської армії прикордонна служби і ФСБ отримали на озброєння новий сучасний всюдихід «Трекол-39294». Цей повнопривідної монстр є класичним представником машин свого класу і призначений для місцевості, де не пройде автомобіль, а пускати гусеничний транспорт все ще не рентабельно.

3. «Барс»

110_123

Цивільний позашляховик «Барс» був створений в Красноярському краї. Автомобіль увібрав все краще від своїх «колег»: жигулівський двигун, УАЗ-івськиі мости, ГАЗ-івську раздатку. Єдиним недоліком машини є те, що через використання різних запчастин, всі вони сильно варіюються за своїми параметрами і ресурсом використання.

4. «Водник»

112_123

Багатоцільовий армійський транспортний засіб ГАЗ-3 937 з ласкавою і дивною назвою «Водник» – найзагадковіший автомобіль. Всюдихід випускається в цивільному та армійському (з бронюванням) варіантах. Машина вміє плавати. У рух приходить завдяки 175-сильному, 6,0-літровому турбодизельному агрегату.

5. «Каратель»

113_123

У середині 2015 року на російських дорогах був вперше помічений броньовик «Каратель». Про машину майже нічого не відомо за винятком того, що вона відрізняється простотою і високою надійністю. Створювався цей апарат для доставки десанту із співробітників спецслужб.

6. ВІКІНГ

114_123

Всюдиходи класу «ВІКІНГ» російського виробництва відрізняються своєю високою прохідністю і можуть використовуватися як у військових, так і в цивільних цілях. При цьому машина повною мірою відповідає принципам доставки «від дверей до дверей». Всюдихід також відповідає всім вимогам і резолюціям ООН.

7. Shaman 8 * 8

115_123

Всюдихід-амфібія Shaman 8*8 здатний впоратися з будь-якими умовами, будь це болото, замети чи навіть піщані дюни. В додачу до всього машина вміє плавати. «Шаман» просто народжений для підкорення бездоріжжя за допомогою своїх восьми коліс і потужного двигуна.

8. ТМ-140А

116_123

Вельми специфічний ТМ-140А ​​був створений концерном «Тракторні заводи» і позиціонується як універсальна плаваюча гусенична машина для перевезення військовослужбовців в Арктиці. Всюдихід добре справляється не тільки зі снігами, але і з умовами тундри, а також з болотами.

9. Всюдихід з металобрухту

117_123

Російський ентузіаст з Кірова створив незвичайний транспортний засіб буквально з того, що було у нього в гаражі. Дітище винахідника служить наочним доказом принципу: «було б бажання». Призначений цей незвичайний агрегат для їзди по снігу і льоду.


Не пропустіть