Експлуатація автомобіля: звідки вода в Lanos?

Калюжі в салоні «Ланоса» – явище не типове, але, тим не менше, і не таке вже ексклюзивне. У дощову погоду раптом виявляється, що в машині незрозуміло чому постійно сиро, потіють скла і цвіль на килимках. Підніміть їх – і вам може відкритися дуже неприємне видовище: лід, цвіль, шар води над штатним покриттям або – якщо ви спохватилися раніше – повністю мокрий «рідний» килим. Перед вами з’являється два завдання: з’ясувати шлях проникнення води і спосіб його перекриття. Досвід старших товаришів, які зіткнулися з проблемою раніше, показує, що вода може попадати в салон «Ланос» по декількох каналах. На жаль, доведеться виключити найпростіший варіант – через гумову пробку, що випала в днище машини. У Lanos ці пробки надійні і, якщо їх ще не торкалися, висмикнути їх зі своїх місць нелегко навіть при бажанні, пише carreviewauto.com.

На нових Lanos випуску 2007-2008 рр. зазначалося протікання даху по стиках панелей – тут потрібна герметизація за допомогою засобів автохімії. Зазвичай цей шлях проникнення води в салон «Ланоса» видають мокрі плями на оббивці стелі, краплі води на плафоні освітлення. Зрідка зустрічається протікання по ущільненню скла (як лобового, так і заднього) – якщо його неякісно вклеїли при заміні. Цей варіант визначається після зняття покриття підлоги і дослідження днища з боку салону на предмет пошуку «витоків» струмків і річок. У тому числі можна піти і дослідним шляхом, коли помічник ллє воду на скла зовні, а другий «дослідник» стежить за її надходженням зсередини. Лікується проблема також герметиком.

Найскладніший для діагностики та усунення варіант – потрапляння води в кузов «Ланоса» через нещільності в стиках кузовних деталей в районі передніх крил і моторного щита (під торпедо). Нещільності можуть утворитися внаслідок невдалого зварювання (на нових машинах), висихання заводського герметика (на відносно старих машинах) або наскрізній корозії (на старих машинах). Дані місця протікання визначаються візуально, по слідах крапель і струмків води, а також під час навмисного поливу кузова водою. Усунення даного варіанту протікання ускладнюється важкодоступністю – іноді навіть доводиться вирізати вікно в тій чи іншій панелі передка, щоб майстер зміг дістатися до проблемної точки пістолетом з герметиком або зварювальним апаратом.


Не пропустіть