Експерт пояснив, як правильно підготувати автомобіль до зими

Партнер аналітичного агентства “АВТОСТАТ”, автоексперт Ігор Моржаретто пояснив виданню iReactor, як правильно підготувати машину до зими і в який час краще зайнятися.

Експлуатація автомобіля взимку куди складніше в порівнянні з будь-якими іншими періодами року. Щоб не виявити в дорозі поломку, автолюбителям потрібно завчасно готуватися до зими, адже сніг і холод можуть прийти в будь-який момент. Досвідчені водії частіше спостерігають казуси, оскільки вони забувають про важливі правила, про які розповів експерт.

Моржаретто зазначає, готувати автомобіль до зими необхідно послідовно. Так, ретельно перевірити двірники або навіть поміняти їх, подивитися стан акумулятора. Рідину склоомивача міняти в будь-якому випадку на зимовий варіант. Важливо перевірити антифриз і гальмівну рідину.

Покласти в багажник такі корисні речі як щітки, скребки, склоочисники й дроти екстреної підзарядки від сусіднього автомобіля або акумулятора для прикурювання акумулятора.

Автоексперт наголосив на важливість перевзування покришок на зимовий варіант, тут в кожному регіоні свій час. Їхати на СТО краще відразу після того, як стовпчик температури досягне позначки в п’ять градусів за Цельсієм і буде триматися так кілька днів поспіль.


Не пропустіть