Водіям розповіли, як відновити пожовклі та помутнілі фари автомобіля

Догляд за зовнішнім виглядом автомобіля є так само важливим, як його своєчасний ремонт. Проте, під час миття та полірування кузова, багато водіїв забувають про фари, які часто виказують вік транспортного засобу.

Затемнені фари не тільки псують зовнішній вигляд автомобіля, але й значно погіршують видимість під час їзди, що може стати причиною небезпечних ситуацій на дорозі. Тому Genialne поділилося лайфхаком, який допоможе швидко та ефективно вирішити проблему забруднень та зміни кольору.

Перед початком процедури перевірте стан ламп і наявність тріщин або подряпин на фарах. Якщо їх багато або вони глибокі, то краще замінити фари на нові. Однак, якщо вони у хорошому стані, спробуйте цей метод очищення, для якого знадобляться:

  • Тверде мило;
  • Зубна паста;
  • Лимон;
  • Сода.

Спочатку наріжте або натріть на тертці брусок господарського мила, додайте до нього половину тюбика зубної пасти та сік з половини лимона.

Потім змішайте всі компоненти до однорідності й додайте одну столову ложку соди.

Після цього візьміть звичайну губку, нанесіть на неї суміш та почніть натирати фари жорсткою стороною. Очищення повинно тривати близько 20 хвилин.

Коли суміш рівномірно розподілиться, ретельно посипте вимите місце харчовою содою та ще трохи протріть фари. Через декілька хвилин переверніть губку, нанесіть суміш на м’яку сторону губки та повторіть процедуру.

Джерело obozrevatel.com

Не пропустіть