Розвіяно 4 поширених міфи про варіаторну трансмісію

У багатьох людей виникають питання щодо надійності та ефективності варіаторних трансмісій. Експерт розповів, чому нині багато з поширених “страшилок” про варіаторні трансмісії вже неактуальний.

Перший міф, як зазначається, часто базуються на страху. Частина водіїв висловлює побоювання, що ця система підведе в невідповідний момент. Однак, це не так.

Другий міф пов’язаний у водіїв із побоюваннями про непридатність варіатора для бездоріжжя. Раніше цей момент справді був актуальним. Зараз у переважній більшості японських варіаторів перша передача – механічна із гідротрансформатором. Це цілком змінює ситуацію.

Третій міф – частий перегрів варіатора. За останні десятиліття автовиробникам дуже оптимізували систему охолодження CVT. Експерти зазначають, що критичний підйом температури оливі в такій трансмісії нині став майже неможливим.

Четвертий міф – непридатність варіатора для спортивного стилю водіння. Фахівці відкидають цей момент. Багато залежить не тільки від того, як машина експлуатується, а й від того, як автомобіль обслуговується.


Не пропустіть