Названо три методи, як захистити факофарбове покриття автомобілля

Завдяки лакофарбовому покриттю автомобіль виглядає презентабельно, а його кузов захищений від корозії. Без належної уваги поверхня кузова почне мутніти і відшаровуватись. Щоб цього не допустити, достатньо слідувати простим, але ефективним порадам фахівців.

Важливо регулярно використовувати захисні засоби для покриття. Зараз на ринку є велика різноманітність спеціальних засобів. Наприклад, хімічні варіанти на різних етапах захистять кузов машини – приховують дрібні недоліки і довго захистять покриття від впливу ультрафіолету, опадів, перепадів температури і механічних контактів.

Найпростішим способом захисту є “рідке скло” – воно надає покриттю блиск і створює на поверхні захисний шар, який відштовхує бруд. «Кераміка» зміцнить шар лаку та підвищить його стійкість до механічних впливів. Захисна плівка захистить покриття кузова від каміння та піску, врятує покриття від ультрафіолету.

Різні склади у вигляді поліролі та воску теж забезпечать автомобілю гарний блиск, колір стане більш насиченим. Крім того, полімери захистять покриття від мікроушкоджень та опадів.

При цьому дуже важливо правильно проводити процедуру миття автомобіля, його потрібно мити регулярно, щоб не допустити скупчення бруду, який може пошкодити покриття. Бажано використовувати безконтактний шампунь та мікрофібри для сушіння. Завдяки цьому можна уникнути появи подряпин. Після миття на кузов слід нанести різні склади, що полегшують сушіння кузова та забезпечують додатковий захист покриття.