Названо сім правил, які допоможуть при їзді в дощ

Водіння в дощову погоду вимагає особливої обережності та підготовки через підвищений ризик аварій та погіршену видимість. Щоб забезпечити безпеку на дорозі, важливо дотримуватися низки рекомендацій, які допоможуть вам впоратися з різними викликами, що виникають під час зливи. Нижче перераховано сім правил, які допоможуть вам безпечно керувати автомобілем в умовах дощу.

Увімкніть світло
Видимість під час дощу сильно знижується. Увімкнувши фари, ви не станете краще бачити, але зате зробите помітнішою свою машину.

Витримуйте подвійну дистанцію до інших транспортних засобів і не перевищуйте швидкісний режим
Збільшення дистанції та дотримання швидкісного режиму дозволять вам мати більше часу для реакції у разі небезпеки.

Не заощаджуйте на двірниках
Включити їх необхідно, як тільки почався дощ. При роз’їзді на вузькій дорозі, випередженні або обгоні вантажівки, переведіть їх у швидкий режим, щоб водяна хмара від інших автомобілів не засліпила вас.

Не бійтеся аквапланування
Потрапивши на водяну плівку, автомобіль дуже швидко ковзає нею. Намагатися змінювати траєкторію або гальмувати в цей момент небезпечно. Просто дочекайтесь, поки не відновиться зчеплення з дорогою, що зазвичай триває кілька секунд.

Не змінюйте часто швидкість, ряд, дистанцію
Зчеплення шин із вологим асфальтом значно нижче, ніж із сухим, тому машина виконує маневри із запізненням, що може призвести до заносу.

Не заїжджайте в калюжі, не знаючи її глибини
Зупиніться перед нею та подивіться, як калюжу проїжджають вантажівки. Не варто пролітати калюжу на швидкості, щоб уникнути аквапланування або залиття повітрозабірника.

Не з’їжджайте для зупинок на ґрунтові узбіччя
На розкислій землі можна послизнутися і злетіти з дороги. Крім того, бруд з узбіччя ви потім понесете на трасу, що погіршить зчеплення у машин, які їдуть за вами. Автомобіль, що стоїть на узбіччі, стає малопомітною перешкодою на дорозі під час дощу.