За які порушення на електросамокаті карають у Польщі: штрафи до 300 злотих

Польське законодавство чітко регламентує правила їзди на електросамокатах. Якщо немає велосипедної чи пішохідної доріжки, або велосипедної смуги, водій електросамоката зобов’язаний рухатися дорогою, по якій транспортні засоби рухаються зі швидкістю не більше 30 км/год. Рух пішохідною дорогою дозволяється, якщо вона розташована поблизу дороги, де транспортні засоби рухаються зі швидкістю понад 30 км/год, і на цій ділянці немає велосипедної доріжки чи смуги.

Про це розповідає rbc.ua з посиланням на із посиланням на публікацію Yanosik.pl.

Водій електросамоката, який рухається пішохідною та велосипедною доріжкою, має поступатися дорогою пішоходам. Польське законодавство забороняє перевезення іншої людини, тварини або вантажу, буксирування транспорту, рух дорогою поруч з іншим учасником дорожнього руху та водіння без обох рук на кермі.

За порушення правил водіям електросамокатів у Польщі передбачені такі штрафи: 200 злотих за їзду по тротуару, 300 злотих за недотримання правил дорожнього руху на пішохідних і велосипедних доріжках, 50 злотих за кермування однією рукою, та 100 злотих за чіпляння за транспортні засоби.

В Україні за порушення правил водіями електросамокатів діють такі покарання: 850 гривень за їзду по тротуару, 17 000 гривень за кермування у нетверезому стані, та від 3 до 8 років обмеження чи позбавлення волі за крадіжку моноколеса чи самоката.