Топ-7 найдешевших нових автомобілів в Україні, не «китайців»

У нелегкі для України та її населення воєнні часи мало що на ринку може зацікавити. Вже не кажучи, що сам наш автомобільний ринок практично мертвий. Проте, як би там не було, деякі автомобілі все ще продаються. Взявши орієнтир не сильно вибиватись з бюджету 18 тис. американських доларів, ми у MMR.net.ua підібрали для вас найкращі бюджетні пропозиції, що можна купити в українських автосалонах прямо зараз.

Що цікаво, окрім малих та мікро хетчбеків, в даному матеріалі також знайшли своє місце практичний німецький мінівен, італійський пасажирський «чобіток», бюджетний французький седан та навіть японський мікро-кросовер! Єдиною обмежувальною умовою було відгородити від нас і вас усілякі китайські бренди і їхні, з дозволу сказати, автомобілі – їх дана підбірка оминала. Що ж, деякі деталі про кожну пропозицію з категорії «антикризовий вибір» читайте у нашому матеріалі далі.

7. Opel Crossland

  • Країна: Німеччина;
  • Клас: мінівен (малий MPV);
  • Ціна в Україні від, $: 18 300.

Opel Crossland випускається на заводі PSA Peugeot-Citroen в Іспанії. Незважаючи на невеликі габарити мінівену, салон тут напрочуд «повітряний» і просторий, що зумовлено розумною компоновкою, великою площею засклення і високим дахом. Тут запросто поміститься вся сім’я, при чому зручно сісти ззаду допоможе функція зсуву сидінь 2-го ряду вперед-назад в індивідуальному порядку.

Назву Crossland мінівен Opel виправдовує кліренсом 17 см і захисним обвісом по всьому периметру кузова з нефарбованого чорного пластику. Отож, виходить, що малий MPV має просторий і продуманий салон, великий багажник (410 л), вибір режимів руху (пісок, сніг тощо) високий дорожній просвіт і захищений від каміння та гілок кузов. Щодо мотору, то за вказану суму передбачається 1.2-літровий атмосферний 3-циліндровий бензиновий агрегат, спряжений з 5-ступеневою МКПП.

6. Suzuki Ignis

  • Країна: Японія;
  • Клас: міський кросовер (мікро);
  • Ціна в Україні від, $: 17 500.

Suzuki Ignis маленький та дуже спритний, але і відносно просторий всередині завдяки вертикальній піднятій посадці і високому даху. Практично відсутні звиси, особливо ззаду, роблять відчуття і без того малих габаритів ще гострішими, а дорожній просвіт з показником 18 см дасть впевненості руху нашими дорогами. За даними mmr.net.ua, випускається цей Suzuki на домашньому заводі в Японії.

За вказану вартість Ignis доступний в Україні з переднім приводом і 1.2-літровим 4-циліндровим бензиновим атмосферним мотором потужністю 83 к.с. Трансмісія – 5-ступенева «механіка».  Переплативши більше тисячі доларів за «автомат», ви також будете регулярно переплачувати за бензин – в середньому за кожних зайвих 0.4 л/ 100 км, які «зжиратиме» безступеневий варіатор.

5. FIAT Fiorino

  • Країна: Італія;
  • Клас: пасажирський «каблучок» (малий);
  • Ціна в Україні від, $: 16 900.

Практичність «чобітка» полягає не тільки у чорних нефарбованих бамперах і стальних дисках, але й в спартанському салоні і нічим не оздобленому багажному відсіку. Італійський «пиріжок» підходить для перевезення великих вантажів, з пилюкою, брудом чи просто для поїздок на дачу і збирання урожаю. Двигунів пропонується два на вибір: дизельний 1.3 (90 к.с.) і бензиновий «атмосферник» 1.4 (77 к.с.).

В інтер’єрі вас порадують кондиціонер, електропривід дзеркал, зручні ніші для речей на «торпедо» і дверних картах, проте не буде навіть радіо – лиш ніша під телефон! 5-місний салон вмістить всю сім’ю і необхідну поклажу, лиш слідкуйте за тим, щоб ваш ФІАТик не зачепив десь днищем – кліренс всього лиш 13 см. Тому, зважаючи на доволі жорсткі експлуатаційні умови, що очевидно очікують «пиріжка» FIAT, будьте уважні на ями і вибоїни на шляху. Випускається даний автомобіль на заводі FIAT в Туреччині.

4. Skoda Fabia

  • Країна: Чехія;
  • Клас: хетчбек В-сегменту (малий);
  • Ціна в Україні від, $: 16 500.

Fabia оснащується лише бензиновими моторами, базовий з яких видає тільки 65 к. с. Більш потужна версія цього ж двигуна має вже 80 к.с. – саме ця є доступною наразі в Україні, і оснащується вона 5-ступеневою МКПП. Її вартість вказана вище.

Нова Skoda Fabia комплектується передньою незалежною підвіскою (типу MacPherson) і залежною задньою (балка). За даними mmr.net.ua, це все ще доволі жорстка на ходу машина, що традиційно для більшості моделей Skoda чи Volkswagen, проте останнє покоління є тихшим на ходу завдяки оновленій шумо- і віброізоляції. Також варто відмітити відмінну якість виконання цього хетчбека, тож розробникам та працівникам заводу в Чехії – респект.

3. Citroen C-Elysee

  • Країна: Франція;
  • Клас: седан В-сегменту (малий);
  • Ціна в Україні від, $: 16 520.

Бюджетний седан Citroen C-Elysee  продають у нас за вказану суму в комплектації Active з бензиновим атмосферним двигуном 1.6 (115 к.с.) і 5-ступеневою механічною КПП. Середні витрати палива цієї модифікації становитимуть 6.5 л/100 км. Так, це не та машина, яку купують для задоволення і емоцій, проте у порівнянні з «китайщиною» – вибір очевидний.

На відміну від інших учасників даної підбірки, Citroen C-Elysee  ще з етапу розробки задумувалася як ультра бюджетний продукт для конкуренції з тогочасним хітом – седаном Dacia Logan ІІ покоління. І якщо останній з того моменту вже встиг змінити генерацію, то 301 / C-Elysee досі випускаються майже без змін з 2012-го року на заводі PSA Peugeot-Citroen в Іспанії.

2. Citroen C3

  • Країна: Франція;
  • Клас: хетчбек В-сегменту (малий);
  • Ціна в Україні від, $: 16 200.

Хетчбек Citroen С3 міг би стати чудовим вибором для дам – настільки симпатичний та акуратний він є! Але за вказану суму в Україні ми можемо розглядати лише 1.2-літровий атмосферний бензиновий 3-циліндровий мотор (82 к.с.) у зв’язці з 5-ступеневою МКПП. Тож, нажаль, не всі жінки оцінять, оскільки «автомат» для С3 доступний тільки у багатшій комплектації і з потужнішим двигуном за суттєво вищим прайсом.

Citroen C3 має фірмові прогумовані молдинги Airbump на дверях з трьома повітряними секціями. Крім того, крісла в салоні машини оснащені технологією Advanced Comfort Seats: шар спеціальної піни всередині сидінь був збільшений з 2 до 15 мм, а поперекова підтримка стала потужнішою. Не забуваємо про плавність ходу С3-го і віддаємо належне: це сама комфортабельність. Зборка автомобіля налагоджена на заводі PSA Peugeot-Citroen у Словаччині.

1. FIAT 500

  • Країна: Італія;
  • Клас: хетчбек А-сегменту (мікро);
  • Ціна в Україні від, $: 15 900.

Культовий мікро хечтбек вже не один рік продається по світу з неабияким успіхом. Дане покоління було представлене ще у 2007 році, проте завдяки вдалій нестаріючій формі, а також своєчасним оновленням досі знаходить свого покупця. Зрештою, демократична ціна також відіграє свою роль. За вказану суму в Україні FIAT 500 буде оснащено бензиновим 1.2-літровий атмосферним 4-циліндровим двигуном (69 к.с.), що спряжений з 5-ступеневим «автоматом» (однодисковий робот). Тож найдешевше у нашому списку авто водночас є єдиним варіантом з АКПП!

Ба більше, список оснащення порадує також: за даними mmr.net.ua 500-ка вже буде укомплектована панорамним скляним дахом, парктроніками, 2-зонним клімат-контролем, сенсорним екраном мультимедіа та 15-дюймовими легкосплавними дисками. Звісно, якість деяких матеріалів та зборки, а також продуманість ергономіки водійського місця не захоплюючими, але за таку вартість в машині такого класу тут все прийнятно. Випуск хетчбека 500 налагоджено на заводі FIAT у Польщі.


Не пропустіть