Топ-10 речей, які варто перевірити перед покупкою вживаного Chevrolet

Концерн General Motors і компанія Chevrolet у його числі є гучними іменами в автоіндустрії. Автомобілі марки Шевроле здавна відомі по всьому світу і шануються за високу якість, надійність, практичність і доступність для масового споживача. У компанії багато підрозділів по всьому світу, усі з яких злагоджено працюють і доповнюють головний офіс GM у Детройті, США.

Проте, як і у випадку з абсолютно будь-яким автомобільним виробником, немає нічого вічного і нічого ідеального у цьому світі. Є певні слабкі місця к усіх автомобілів марки Chevrolet, так і окремих моделей або навіть певних партій. Ми в MMR.net.ua, опираючись на американський ресурс HotCars, нижче наводимо деякі дані про потенційні ризики, що стосуються вживаних моделей цього славетного виробника авто – марки Chevrolet.

10. Робота замка запалення

Можливо, ви пам’ятаєте новини про проблеми із замком запалювання Chevrolet, через які автомобілі просто глушаться. Ця проблема, яка абсолютно потребує вирішення, вплинула на відносно небагато автомобілів Chevy. Відповідно до CarComplaints, корпорація GM оголосила про відкликання седанів та купе Cobalt з 2005 по 2007 рік і кросоверів HHR з 2006 по 2007 рік через цю проблему. За даними mmr.net.ua, в цих машинах іноді ключ міг випадково зрушити з положення «запуск» через важкі дорожні умови, зіткнення чи тріск, або просто мати ледь заважкий брелок.

Браковані транспортні засоби були відкликані, і, швидше за все, будь-який згаданий вище Chevy 2000-х, який ви плануєте придбати, мав бути виправлений до цього моменту. Проте варто пам’ятати про це, оскільки деякі моделі марки мали несправний вимикач запалювання. Між іншим, якщо хочете недорогий седан або купе С-класу із механічною коробкою передач і мотором потужністю 260 к.с., який розганяється до 100 км/год за 5,7 секунд, то якраз Chevrolet Cobalt SS здатен на це.

9. Робота 8-ступеневої АКПП

Ось що вам потрібно знати, перш ніж купувати середньорозмірний пікап Chevrolet Colorado 2017 року випуску, зокрема про 8-ступінчасту автоматичну коробку передач (гідротрансформатор), яку він (та інші моделі Chevrolet) використовує. Портал GM Authority повідомляє, що 8-ступінчаста автоматична коробка передач Chevrolet може зазнати жорсткого перемикання передач і зрештою, без будь-яких дій з боку власника, вийти з ладу. Якщо ви зацікавлені в придбанні транспортного засобу з коробкою передач 8K45 або 8L90, переконайтеся, що він перемикається плавно і пройшов належне технічне обслуговування. Перевірте також, чи власник встановив будь-які додаткові виправлення, наприклад поршні акумулятора сигналу Sonnax.

8. Тріщини на панелі приладів

Це доволі чудернацькі особливості повнорозмірних пікапів Chevrolet Silverado 2014 року: затишні та багато оснащені салони, чудові технології безпеки та безліч потужних двигунів… Що ж могло піти не так? Ну, це може бути одна з кількох «робочих конячок» Chevrolet, із панелями приладів, схильними до… тріщин.

За словами власників постраждалих вантажівок на ресурсі CarComplaints , проблема виникла через перехід концерну GM в той час від багатокомпонентних панелей приладів до великих однокомпонентних «приборок» у 2007 році. За ідеальних умов візуальне зображення єдиної безперервної панелі приладів, безумовно, вражає, але велика єдина панель приладів може мати інші точки напруги, які викликають тріщини. Якщо ви розглядаєте один із постраждалих Chevrolet, перевірте, чи немає тріщин на панелі приладів, і врахуйте заміну або ремонт у ціні цієї деталі. Починаючи з 2015 року марка Chevrolet змінила дизайн приладової панелі, щоб уникнути проблеми в майбутніх моделях.

7. Несправність запобіжників

Великий Chevy Traverse може стати містким і відносно недорогим транспортним засобом для багатьох сімей. На жаль, ресурс CarComplaints повідомляє, що у власників кросоверів Traverses 2013-2017 років були проблеми з блоком запобіжників, зокрема, він міг тріснути та розірвати важливі електричні з’єднання. Короткі замикання блоку запобіжників можуть просто заглушити двигуни, знизити потужність і в рідкісних випадках становити небезпеку займання двигуна.

На щастя, заміна блоку запобіжників є простим виправленням проблеми, тому переконайтеся, що це вже було зроблено, перш ніж купувати вживаний кросовер Traverse з вказаного періоду. Що стосується повнорозмірних пікапів-велетнів Silverado HD, то RepairPal стверджує, що концерн GM відкликав екземпляри, виготовлені з 9 січня 2014 року по 14 лютого 2014 року, які могли мати несправні кріпильні затискачі, що і дозволяло блоку запобіжників зміщуватися під капотом, що, у свою чергу, приводило до замикань, які можуть у рідкісних випадках може призвести до пожежі двигуна.

6. Іржаві гальмівні магістралі на старих моделях

Це стосується позашляховиків Chevrolet Suburban, Tahoe і пікапів Silverado 1990-х років випуску. Згідно з Detroit Free Press, зразки цих вантажівок 1999 року випуску використовували сталеві гальмівні троси, що було цілком звичною справою для автомобілів цього часу. Це означає, що ці троси можуть іржавіти за відповідних умов, тож якщо ви шукаєте одного зі старих повнорозмірних Chevy, які були більше орієнтовані на тяжку роботу, перевірте, чи гальмівні троси були замінені на сучасні нейлонові чи пластикові.

5. Оманливий покажчик рівня палива

Що ж, згідно з даними від порталу RepairPal, власники автомобілів Chevrolet Trailblazer, випущених між 2003 і 2007 роками, повідомляють про багато випадків неточного покажчика рівня палива, причиною якого може бути датчик у баку або сам індикатор на приладовій панелі. Проблема не відкликається, тому переконайтеся, що цей підступний нюанс вже вирішено до вас, перш ніж купувати старіший Trailblazer. Зокрема компанія CBS News повідомляє, що у Traverse 2014 року також виникла проблема з датчиком палива, але це, здавалося, вже була особливість програмного забезпечення, і GM надав безкоштовні виправлення для тих транспортних засобів, які мали подібні дефекти.

4. Витрати палива 5.3-літрового бензинового V8

Бензиновий 5,3-літровий V8, виготовлений GM, є одним з шанованих моторів на ринку. Але портал GM Authority стверджує, що власники екземплярів, виготовлених між 2010 і 2013 роками, почали повідомляти, що їхні 5.3-літрові двигуни почали споживати масло набагато більше, ніж повинні.

Хороша новина полягає в тому, що більшість постраждалих позашляховиків та пікапів, швидше за все, вже замінили слабкі заводські кільця, якщо не весь мотор. Перевірте, чи великий Chevy, який вас цікавить, був відремонтований у свій час або взагалі зазнав заміни агрегату.

3. Протікання конденсатора кондиціонера

Якщо вам потрібен потужний, комфортабельний, продуктивний пікап, купіть вживані моделі Chevrolet Silverado третього покоління: High Country, Work Truck Edition і Silverado LT на 420 к.с. Подібним чином, позашляховик Suburban має цю ж техніку, тільки із закритою вантажною зоною. Але уражені автомобілі Silverado і Suburban можуть постраждати від несправності конденсаторів кондиціонера через витік повітря. Це може призвести до утворення льоду всередині, як повідомляють власники на CarComplaints. Хоча OEM конденсатор більше не доступний в нових «Шеві», на вживаному ринку все ще повно моделей попереднього покоління. Якщо вам потрібне холодне повітря, перевірте, чи було замінено оригінальний конденсатор, якщо ви купуєте повнорозмірний пікап Silverado або позашляховик Suburban з пробігом.

2. Від’єднання трубки кондиціонера

GM Authority повідомляє, що всі автомобілі Chevy з цією проблемою використовують 1,4- або 1,5-літровий 4-циліндровий бензиновий мотор із турбонаддувом, який розвиває близько 163-165 к.с. Водії можуть раптово відчути зниження потужності двигуна та провал тяги.

Якщо ви придивляєтесь до вживаного седана Chevrolet Cruze або Chevrolet Malibu з відповідно 1,4- та 1,5-літровим двигуном з турбонаддувом, це не означає, що у вас обов’язково виникне така проблема, але запитайте, чи був автомобіль у техніка GM для вирішення цієї несправності та врахуйте вартість на можливий ремонт автомобіля в майбутньому, якщо поточний власник ще не впорався з цим. Даної проблеми, звичайно, немає у Chevy Malibu, що випускається в даний час. І поки великий седан Malibu все ще виробляється, останній компактний седан Chevrolet Cruze буде жити в приватній колекції, що належить дилеру Fiat-Chrysler в Колумбіані, штат Огайо, США.

1. Подушки безпеки Takata

Враховуючи, скількох світових автовиробників зачепив скандал із подушками безпеки Takata, не дивно, що він став причиною найбільшого відкликання в історії автомобілебудування. На жаль, згідно з даними Національного управління безпеки дорожнього транспорту США  і CBS News, серія бракованих подушок безпеки включає велику кількість автомобілів Chevrolet, від маслкарів Camaro до позашляховиків Tahoe і хетчбеків Aveo / Sonic. Вказані подушки безпеки мають суттєвий дефект у надувному пристрої, який може призвести до того, що вони буквально вибухнуть і травмують уламками людину. Кожен автомобіль з вказаних партій повинен був приїхати на сервіс, щоби замінити подушки безпеки в межах відкликання фірми Takata, але деякі транспортні засоби могли прослизнути крізь цю кампанію, а постраждати можете ви.

Джерело HotCars

Не пропустіть