Audi знімає з виробництва компактний кросовер

Німецька автомобілебудівна компанія Audi скорочує модельну лінійку. Днями стало відомо, що з гами зникне найменший кросовер Q2.

Нагадаємо, ще минулого року повідомлялося, що компанія Audi прибере зі своєї гами наймолодшу модель – A1. Хетчбек актуального покоління дебютував у 2018 році та протримається у строю ще кілька років до закінчення стандартного життєвого циклу. Така ж доля чекає і на молодший кросовер Audi Q2. Причому його знімуть з виробництва вже найближчим часом, оскільки автомобіль першого та єдиного покоління дебютував у 2016 році і вже пережив планове оновлення. Це означає, що його виробничий цикл близький до завершення.

Після відходу моделей A1 і Q2 найдоступнішою машиною в гамі компанії стане Audi A3.

Нагадаємо, Audi Q2 побудований на платформі MQB, яка використовується в багатьох автомобілях концерну VAG: Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf 7 та інші. Базова версія Q2 з 116-сильним бензиновим двигуном 1.0 TFSI має передній привід, інші модифікації оснащуються оновленою повнопривідною трансмісією Quattro на базі муфти Haldex. В ролі трансмісії виступає механічна КПП, або механічна роботизована трансмісія (S-Tronic).


Не пропустіть