У США виявили звалище з великою кількістю нових Ford Bronco (Фото)

Напівготові позашляховики Ford Bronco скупчуються на складі марки в Мічигані через перебої з постачанням чипів. За даними американських медіа, йдеться про кілька тисяч частково готових автомобілів.

Покупців, які бажають мати в своєму гаражі новий Ford Bronco, стає все більше. Це було б гарною новиною для Ford, якби не триває дефіцит напівпровідникових компонентів, який регулярно втручається в плани автовиробника.

Компанія знайшла вихід із ситуації, щоб не зупиняти виробництво, складальні цехи випускають частково готові автомобілі і відправляють їх на спеціальну стоянку в Мічигані, яку місцеві жителі назвали «крижаною горою».

Автовиробник досить цікаво розподіляє вже готові автомобілі. Передбачалося, що клієнти, що оформили попереднє замовлення, отримуватимуть автомобілі в міру їхньої готовності в порядку «живої черги». Однак у Ford порахували інакше і розподіляють машини наступним чином: 50% позашляховиків йде тим, що залишили передзамовлення, 25% відправляється дилерам, враховуючи їх місцерозташування, ще 25% автівок їдуть в дилерські центри з урахуванням їх продажу.