Toyota змушена скоротити виробництво автомобілів: названа причина

Японська автомобілебудівна компанія Toyota у серпні 2022 року збере на своїх автозаводах 700 тисяч автівок замість запланованих 850 тисяч. Таким чином, скорочення плану виробництва складе 150 тисяч автомобілів, або 18%.

Як стало відомо MMR, основна причина скорочення виробництва — недопостачання електронних компонентів у зв’язку з локальними спалахами коронавірусної інфекції в Китаї.

Наразі відомо, що позапланові паузи торкнуться дев’яти автоскладальних ліній на шести заводах концерну в Японії й триватимуть від 1 до 18 днів. Від простою, зокрема, постраждає виробництво електромобілів bZ4X та Solterra, водневого автомобіля Mirai, а також рамних позашляховиків Land Cruiser 300/Lexus LX.

Нагадаємо, у поточному році Toyota лише одного разу перевиконала план виробництва на місяць, в інших випадках недовиконала його. Проте компанія не відмовляється від наміру виготовити за підсумками 2022 фінансового року 9,7 млн ​​автомобілів. Це означає, що виробник сподівається наздогнати відставання в наступні місяці.


Не пропустіть