В Україні продовжують штрафувати власників «євроблях»

Раніше у Державній митній службі повідомили про те, що остання не буде складати під час війни протоколи на власників «євроблях». Втім, насправді ситуація кардинально інша.

Як відомо, через війну багато власників тимчасово ввезених автомобілів на іноземній реєстрації не змогли своєчасно вивезти їх за межі митної території України. Деякі могли, але вважали, що під час війни цього робити не обов’язково.

При цьому за несвоєчасне вивезення цих автомобілів передбачено штраф у розмірі до 170 000 грн. або їх конфіскація (ст.470 та ст.481 Митного кодексу). Один з таких штрафів виписали українцю напередодні.

Таким чином, власникам тимчасово ввезених автомобілів на іноземній реєстрації, які не змогли своєчасно вивезти їх за межі митної території України через війну чи через інші обставини, необхідно звернутися до відповідних митниць із заявами про продовження чи зупинення строку перебування таких автомобілів в Україні.

Відповідне рішення потрібно буде пред’явити на пункті пропуску митного контролю при вивезенні транспортного засобу. В інакшому випадку можна отримати штраф до 170 000 грн. або позбутись автомобіля.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть