Mazda представила оновлену Mazda 6 (Фото)

Компанія Mazda представила оновлену родину Mazda 6 та випустила ювілейну спецверсію, присвячену 20-річчю з моменту виходу появи моделі.

Автомобіль отримав модернізовані двигун, педаль газу та підсилювач керма, а також удосконалено комплекс активних систем допомоги водієві.

Так, турбодизельний мотор Skyactiv-D об’ємом 2,2 літра отримав оновлене програмне забезпечення блоку керування двигуном, завдяки якому його потужність зросла на 10 л. (до 200 к.с.), а момент, що крутить, при 4000 об/хв підріс на 25 Нм. Все це дозволило усунути один із головних недоліків цього двигуна – падіння тяги у верхньому діапазоні обертів.

Крім того, інженери Mazda заново налаштували педаль акселератора (вона стала більш чіткою та «чуйною») та електропідсилювач керма. Останнє зробило «руління» трохи гостріше і покращило керованість автомобілем в цілому.

Ще кілька змін торкнулися обладнання. Штатний комплекс активних систем допомоги водієві поповнився функціями автоматичного руху в пробках і на автомагістралях, в салоні з’явилася бездротова зарядка для смартфона, а в дорогій комплектації L для японського ринку почали обробляти натуральною шкірою сидіння наппа. Нарешті, колірна палітра моделі поповнилася двома новими кольорами – білим перламутровим металіком Rhodium White Premium Metallic та світло-золотистим металіком Platinum Quartz Metallic.

Продажі оновлених седанів та універсалів Mazda 6 розпочнуться в Японії до кінця грудня, але ціни вже відомі. У найдоступнішій версії автомобіль обійдеться в 2 962 300 єн, це майже 22 тисячі доларів за актуальним курсом.


Не пропустіть