З’явилися подробиці про оновлений седан Audi A8

Представницький седан Audi A8 нового покоління дебютує у 2024 році. Він буде повністю електричним, а його дизайн буде натхненний концептуальним ліфтбеком Grandsphere, представленим у 2022 році.

Як стало відомо MMR, на шляху до серійного виробництва новий A8 зазнає невеликих змін у конструкції (вони нібито мають спростити її виробництво), але конкретики про них поки що немає.

Відомо, що в основу флагмана наступного покоління ляже преміальна «електрична» платформа PPE (Platform Premium Electric), розроблена Audi і Porsche спеціально для електромобілів.

Не виключено, що нову A8, як і Grandsphere, також оснастять двомоторною силовою установкою потужністю понад 900 кінських сил і 960 Нм моменту, що крутить, де один двигун буде встановлено на передній осі, а інший – на задній. Час розгону до «сотні» займатиме біля 4 секунд, а запас ходу на одному заряді батареї (ємністю 120 кВт * год) складе 750 кілометрів.

Нагадаємо, Audi A8 — це великий чотиридверний автомобіль-седан класу «люкс» (представницького класу), що виробляється компанією Audi з 1994 року.


Не пропустіть