Учені виявили головну небезпеку водневого палива для авто

Автомобілі на водневих паливних елементах не такі екологічні, як вважалося раніше. Група норвезьких вчених із кліматичного центру CICERO встановила, що водневі авто провокують глобальне потепління так само, як і «звичайні» машини із ДВЗ.

Фахівці зазначають, що водневі автомобілі також негативно впливають на клімат. Так, при «спалюванні» водень розкладається на абсолютно нешкідливі для екології кисень (O2) і водяну пару (H2O), але головна проблема полягає у можливих витоках водню, уникнути яких просто неможливо.

На даний момент не існує технологій для максимально герметичного виробництва і транспортування водню, у зв’язку з чим водень, що просочився, вступає в хімічну реакцію з метаном, озоном, аерозолями і водяною парою, тим самим посилюючи парниковий ефект.

За результатами 3D-моделювання, за 100 років 1 кілограм викидів водню вплине на глобальне потепління, як 4,3 кілограма вуглекислого газу. Втім, шкода від водню щодо неконтрольованих витоків в атмосферу все одно в 2,5 рази менша, ніж від метану, зазначають вчені.

Нагадаємо, у BMW вважають водень майбутнім трендом авторинку замість електрики.


Не пропустіть