Toyota готує доступний і компактний Land Cruiser (Фото)

Цього року Toyota «затизирила» новий позашляховик, який позиціонується як компактна і, відповідно, найдоступніша версія моделі Land Cruiser. Донедавна передбачалося, що таку машину назвуть Land Hopper, проте тепер із Японії приходять зовсім протилежні чутки.

Згідно з новою інформацією, напередодні компанія подала заявку на реєстрацію товарного знаку Land Cruiser FJ, який, швидше за все, використовуватиметься для нової моделі. Це може бути якраз найдешевший «Ленд Крузер».

Якщо зареєстровану назву задіють у серійному автомобілі, то вона стане своєрідним відсиланням до нещодавно знятого з виробництва позашляховика FJ Cruiser.

Тим не менш, подібностей між новим Land Cruiser FJ та FJ Cruiser, крім імені навряд чи буде багато. Перший точно виявиться набагато компактнішим, ніж його родич за назвою. Його габарити мають виявитися порівнянними з Toyota Corolla Cross, але пропорції кузова будуть більшою мірою адаптовані під їзду бездоріжжям.

Інформації про те, яка платформа ляже в основу позашляховика з потенційною назвою Cruiser FJ, поки що немає. Розглядається відразу два варіанти – рамне шасі або несуча конструкція кузова.

Що стосується лінійки двигунів, то до неї можуть увійти відразу кілька силових установок, включаючи гібридні агрегати, якими комплектуються RAV4 та Prius.

У продаж новий Toyota Land Cruiser FJ має надійти у найближчі кілька років.


Не пропустіть