Дуже рідкісний Lexus у стані «капсули часу» оцінили в 1 млн доларів (Фото)

На початку 2024 року на аукціоні Mecum з’явиться унікальний суперкар Lexus LFA 2012 випуску. Очікується, що за цей екземпляр планують виручити близько 950 тисяч доларів.

Цей Lexus LFA – один із 38 суперкарів, які були пофарбовані на заводі в унікальний колір Absolutely Red. За 11 років існування автомобіль проїхав усього 109 км.

Суперкар Lexus LFA був представлений у 2010 році і є особистим проектом глави концерну Toyota, Акіо Тойоди. Цей автомобіль став доказом того, що японський преміальний бренд здатний створювати суперкари на рівні італійських компаній. Модель отримала позитивні відгуки від експертів, проте її продаж ішов не так активно.

Lexus LFA оснащений спеціально розробленим V10 об’ємом 4,8 літра і потужністю 560 кінських сил, шестиступінчастою трансмісією та заднім приводом. Час розгону до 100 км/год становить 3,7 секунди.

Цей екземпляр, виставлений на продаж, є 270-м у партії із 500 автомобілів. Він виділяється не лише червоним кольором кузова, а й опціональними 20-дюймовими колісними дисками, карбон-керамічними гальмами Brembo з жовтими супортами та акустикою Mark Levinson у оздобленому червоною шкірою салоні.


Не пропустіть