З’явилися подробиці про новий Volkswagen Golf GTI

Концерн Volkswagen відмовився від механічної коробки передач у новому Golf GTI. Все через норму викидів Євро-7. Про це в розмові з журналістами Automotive News Europe на виставці CES 2024 у Лас-Вегасі повідомив керівник відділу розвитку Volkswagen Кай Грюніц.

За його словам, таке рішення пов’язане із правилами викидів. Незважаючи на те, що законодавство Євро-7 було пом’якшене з моменту початкової пропозиції, робота над автомобілем розпочалася кілька років тому, коли стандарт Євро-7 був значно жорсткішим.

«Коли ми розпочали розробку, не було чіткого розуміння, коли буде опубліковано правила Євро-7. У якийсь момент вам доведеться розпочати розробку. В іншому випадку ви не вкладетеся в строки», – зазначив топ-менеджер.

Крім того, Golf з DSG користувався значно більшою популярністю у першій половині життєвого циклу моделі восьмого покоління. Навіть у версії GTI лише 5% клієнтів по всьому світу отримали шестиступінчасту коробку передач, а решта 95% вибрали АКПП з подвійним зчепленням. Той факт, що половина покупців GTI у США обрала «механіку», був недостатній, щоб залишити її для моделі.


Не пропустіть