50 тисяч автомобілів Toyota виявилися небезпечними: названа причина

Японська компанія Toyota оголосила про чергове масштабне відкликання в США. Виробник закликає власників 50 000 старих автомобілів Toyota негайно припинити їхню експлуатацію та звернутися до сервісного центру для ремонту.

Нова сервісна кампанія зачепила Toyota Corolla 2003-2004 модельного року, Corolla Matrix 2003-2004 років і RAV4 2004-2005 років, оснащені подушками безпеки виробництва Takata.

Виробник з’ясував, що нагнітач подушки безпеки Takata може некоректно вибухнути при спрацьовуванні та потенційно призвести до травм і навіть смерті водія чи пасажира. Вже було зафіксовано понад 30 смертельних випадків, пов’язаних із дефектними подушками безпеки Takata. До того ж іноді ці подушки спрацьовують раптово, навіть без аварії.

За останнє десятиліття лише у США більш ніж 20 автовиробниками було відкликано понад 67 мільйонів подушок безпеки виробництва Takata. Тим в часом у світі під відкликання потрапили понад 100 мільйонів автомобілів із подушками безпеки, що стало найбільшою сервісною акцією в історії автоіндустрії.


Не пропустіть