Японські авто визнали найнадійнішими у світі. Опубліковано результати нового дослідження

Аналітична компанія J.D. Power опублікувала результати дослідження надійності автомобілів на американському ринку. Експерти зазначають, що загальна якість автомобілів знижується, особливо через складні мультимедійні системи та електричну частину силової установки.

Дослідження проводилося серед 30 595 автовласників, які купували авто три роки тому. Ці дані відрізняються від минулорічних, які свідчили про покращення загальної ситуації із надійністю автомобілів.

Протягом року середня кількість скарг на несправності збільшилась із 186 до 190 на кожні 100 автомобілів. Частота появи проблем у період від трьох місяців до трьох років після покупки зросла з 12 до 17%, зазначають аналітики.

У топ-3 за надійністю увійшли Lexus (135 дефектів на 100 машин), Toyota (147) та Buick (149), а в кінці рейтингу опинилися Lincoln, Tesla, Volkswagen, Land Rover, Audi та Chrysler.

«Складні мультимедійні системи викликають найбільше нарікань (49 на 100 машин), перевищуючи майже вдвічі кількість скарг на другу проблему, пов’язану з кузовом. Водії також висловлюють невдоволення роботою систем активної безпеки, вважаючи їх іноді некоректними та небезпечними», – підсумували у компанії.


Не пропустіть