Топ-10 найкращих люксових автомобілів в Україні (Фото)

Найкращі автомобілі класу «люкс», які можна купити в Україні у 2020 році

Люксові автомобілі переживають непрості часи. Раніше можна були напхати в салон дорогу шкіру та дерево, і це вже свідчило про високий статус моделі. Сьогодні битва розкоші йде на рівні високих технологій. Преміальний автомобіль має бути розумним. Вміти спілкуватися з водієм, «читати» дорогу та передбачати аварійні ситуації. Виходячи саме з цього MMR і робив добірку кращих автомобілів класу «люкс».

Також ми постаралися знайти кращих представників у різних нішах «люксового» життя. Адже комусь подобається комфорт, комусь електронні «іграшки», а іншим до вподоби висока швидкість та ревіння мотору. То ж, на нашу думку, добірка вийшла дуже різноманітною.

При цьому ми обирали ті моделі, які реально можна купити в Україні. Майже всі моделі, які ви побачити нижче, офіційно представлені у вітчизняних дилерів.

Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Class можна без сумнівів назвати кращим представницьким лімузином. Нове покоління моделі дебютувало в вересні 2020 року. І встановило нові стандарти для цього класу.

У салоні нового S-Class встановлено 12,3-дюймова цифрова приладова панель з тривимірним відображенням інформації і вертикальний планшет мультимедійної системи. Вона розуміє голосові команди, стежить за поглядом, жестами і положенням водія.

Наприклад, для відкриття панорамного даху досить буде змахнути рукою. А під час руху назад електроніка помітить поворот голови і автоматично опустить сонцезахисну шторку на задньому склі.

Rolls-Royce Cullinan

Звісно, всі Rolls-Royce заслуговують на звання найкращих. Але Cullinan цікавий тим, що це найдорожчий кросовер в Україні. Ціни на нього перевалюють за півмільйона доларів. За ці гроші ви отримаєте кращий великогабаритний (full-size) кросовер в світі.

Для підвищення плавності ходу в «Куллінані» використали пневматичну подушки зі збільшеним об’ємом камер. Поїздку по бездоріжжю творці машини порівнюють з польотом на килимі-літаку.

Інтер’єр кросовера виконаний в традиційному для марки стилі із симетричною передньою панеллю, великою кількістю натурального дерева і круглими металевими дефлекторами вентиляції.

Задні місця можуть бути виконані у вигляді тримісного дивана що складається, або розкішних індивідуальних крісел з масивним підлокітником між ними з підставками під келихи для шампанського.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga – це ще один взірець розкішного кросоверу. Але цього разу ми маємо справу з кросовером середніх розмірів (mid-size SUV). Він менш пафосний, ніж Rolls-Royce Cullinan, але більш практичний у великому місті. До того ж «Бентайга» перш за все розрахована на те, що саме власник авто буде їздити за кермом. Тоді як в «Куллінані» місце господаря – позаду.

Влітку 2020 року «Бентайга» пережила оновлення. У салоні перероблено практично все. Серед найпомітніших змін – нові дверні карти, кермо, сидіння, інше наповнення передньої панелі і, звичайно ж, «приборка», яка тепер повністю віртуальна.

В переліку обладнання кросовера є навігація, проекційний дисплей та розважальна система для задніх пасажирів.

Aston Martin DBS Superleggera

Є місце в люксовому сегменті і справжнім спорткарам. Таким як Aston Martin DBS Superleggera. Це найшвидший автомобіль в Україні. Спорткар оснащений 5.2-літровим мотором, який розвиває 715 кінських сил. Максимальна швидкість «британця» – 340 кілометрів на годину.

В основі DBS Superleggera лежить алюмінієва платформа з кузовними панелями з вуглепластика. У список оснащення входить механічний диференціал, занижена адаптивна підвіска і карбон-керамічні гальмівні диски.

Land Rover Defender

Land Rover Defender – найкращий люксовий кросовер для бездоріжжя. Так, вам не почулося, саме кросовера. Нове покоління «Дефендера» позбулося рами, нерозрізних мостів та механічних блокіровок. Він побудований на одній базі з Discovery. То ж, з технічної точки зору, новинка тепер ближче саме до кросоверів, а ніж до повноцінних позашляховиків, як, наприклад, Jeep Wrangler чи Suzuki Jimny.

Замість «олдскульних» технологій новий «Дефендер» отримав купу сучасних «фішок». Наприклад, відтепер в нього є режим «брід». Після активації «броду» в машині автоматично включиться рециркуляція повітря в салоні, реакції на акселератор пом’якшується, кузов підніметься в верхнє положення, а на екрані мультимедіа з’являються дані з глибиною броду.

Максимальна глибина, яку Defender може долати без наслідків, – 900 міліметрів.

Tesla Model S

Tesla Model S – єдиний автомобіль у нашій добірці, який не представлений в Україні офіційно. Але з його покупкою у українців проблем не виникає. Більш того, він користується високим попитом, бо це, мабуть, «найрозумніший» електромобіль на сьогодні.

Головна фішка електрокарів Ілона Маска – вони працюють, як смартфон. Компанія може активувати або заблокувати практично будь-яку функцію «повітрям». Наприклад, без відвідування станції техобслуговування Tesla Model S може отримати додатковий запас ходу, або збільшену продуктивність силової установки.

Не менш вражаючим досягненням американської компанії є і автопілот, який вміє самостійно приймати рішення в критичних ситуаціях і паркувати автомобіль без участі водія. А з недавніх пір він також розпізнає сигнали світлофорів і дорожні знаки.

Mercedes GLS

GLS – найбільший і найдорожчий кросовер Mercedes. Якщо, звичайно, не брати до уваги Mercedes-Maybach GLS, який в Україні офіційно не представлений.

Кросовер третього покоління побудували на одній платформі з Mercedes GLE. Одна з фішок нового GLS, який дебютував на початку 2019 року, – розумна підвіска, яка вміє сканувати дорогу попереду і заздалегідь готуватися до нерівностей. Вона здатна пригнічувати крен в поворотах, дозволяє регулювати кожне колесо окремо і може навіть допомогти вибратися з піщаної пастки, змушуючи машину підстрибувати і розгойдуватися.

Porsche Taycan

Porsche Taycan можна назвати кращим люксовим електричним седаном в Україні.

Топова версія «Тайкан» оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год, що можна порівняти з добре всім відомою Tesla Model S. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

А ось за запасом ходу «німець» програє «Теслі», причому, як у версії Long Range, так і Performance. За циклом WLTP, «далекобійна» Model S проїжджає на одному заряді 610 кілометрів. «Еска» у виконанні Performance – 590 км. Максимальна дистанція для «Тайкан» – 430 кілометрів.

Porsche 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S – це не просто розкішний автомобіль. Це найшвидший «Порше» в Україні, який здатен розвивати 330 кілометрів на годину. Дана модифікація оснащується 3.8-літровим мотором, який видає 650 кінських сил. Настільки потужний агрегат розганяє 911-й до першої «сотні» всього за 2.7 секунди.

Новий Porsche 911 Turbo S дебютував в 2020 році. Автомобіль отримав новий двигун. Крім того, у Turbo-версії є висувний передній спойлер з пневматичним приводом і збільшене заднє антикрило, яке генерує на 15% більше притискного зусилля.

Це, мабуть, найбільш високотехнологічний спорткар, який можна купити в Україні.

Jaguar I-Pace

Електричний кросовер I-Pace найуспішніший проект Jaguar за багато років. У 2019-му електрокар став переможцем конкурсу «Всесвітній автомобіль року». Його також можна вважати кращим електричним кросовером в Україні.

I-Pace отримав «розумну» мультимедійну систему. Її навігація працює на базі самонавчальних алгоритмів і може, наприклад, автоматично додавати зарядні станції до прокладеного маршруту. Також «мультімедійка» підтримує оновлення карт «повітрям».

I-Pace дісталася кліматична установка з системою іонізації повітря і фільтром дрібнодисперсних частинок.

До всього, електромобіль вміє визначати наближення водія – по брелоку або сигналу зі смартфона – і налаштовувати клімат-контроль, мультимедіа та положення крісла заздалегідь.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть