Топ-8 найкращих вживаних хетчбеків (Фото)

Британське видання AutoExpress зібрало топ-8 хетчбеків на ринку вживаних автомобілів, які зарекомендували себе найкраще з точки зору балансу практичності, експлуатаційних витрат та комфорту. Ми у MMR.net.ua раді ознайомити вас зі всіма подробицями рейтингу нижче.

Злегка потриманий у чиємусь володінні хетчбек може бути чи не найбільш універсальним транспортом, який тільки можна придбати. Цей тип кузова буквально створений для максимально зручного повсякденного користування і саме тому є таким популярним на дорогах.

На ринку вживаних автомобілів представлена велика кількість хетчбеків, тому ми вибрали декілька найкращих варіантів, про які далі піде мова. Кожен із них може стати незамінною універсальною річчю, придатною для того, щоби роками бути вашим єдиним автомобілем в сім’ї.

Сегмент компактних хетчбеків складається з автомобілів, розміри яких приблизно однакові з Volkswagen Golf чи Ford Focus – моделі, що часто розглядаються як еталон у класі. Хетчбеки С-сегменту зазвичай володіють величезним асортиментом комплектацій та двигунів, починаючи від малооб’ємних бензинових моделей з мотором 1,0 без кондиціонера і закінчуючи гарячими хетчбеками потужністю поза 300 к.с. з усіма «плюшками», про які ви тільки можете подумати.

І все ж, для більшості людей потрібен певний баланс якостей, щось середнє. Оптимальним є невеликий бензиновий чи дизельний двигун з високою паливною економічністю і хорошою надійністю та просторий салон з усім необхідним оснащенням, але без зайвих «викрутасів». Співробітники AutoExpress врахували це і зібрали такий список:

Skoda Octavia

Насправді Октавія не хетчбек, а ліфтбек, тому практичності та універсальності у ній ще більше. Чеський бестселер є дуже прагматичним вибором, яку би версію ви не обрали: у вашому розпорядженні завжди гігантський багажник та ідеальна ергономіка в салоні. Окрім простору для пасажирів, Шкода також пропонує свої фірмові аксесуари Simply Clever (парасолька, скребок для льоду), які полегшують життя водієві.

Зверніть увагу на модифікацію 1.0 TSI потужністю 113 к.с. Вона тяговитіша, ніж ви думаєте, і має гідний рівень еластичності для їзди як по місту, так і за ним.

Volkswagen Golf

Найпопулярніша в Європі модель недавно змінила покоління – тепер у салонах стоїть Golf 8. Проте сьома генерація була, мабуть, у загальному навіть кращою і тепер доступна за вигідною ціною на ринку вживаних авто.

1,0 або 1,5-літрові двигуни TSI економічні, тихі та прості в керуванні тягою. Серед КПП бажанішою є механічна, вона надійніша та плавніша при їзді по місту, ніж автоматична DSG. Якщо є велика потреба, можна взяти універсал Golf Variant, але і кузов хетчбек має достатньо місця для людей в салоні і речей у багажнику.

Ford Focus

Ні для кого не секрет, що Ford Focus має бездоганні налаштування шасі і є одним із найбільш «кайфових» у їзді хетчбеків. За насолодою від водіння він конкурує з Mazda 3 (попередніх поколінь). Швидке та чутливе рульове управління, мотори з миттєвим відгуком, прекрасна механічна коробка передач… Бензинові двигуни EcoBoost і дизельні EcoBlue зарекомендували себе однаково добре. Focus комфортний та вишуканий на швидкості, тому це також чудовий варіант для подолання кілометрів на автострадах.

Opel Astra

Попри захід Опеля у тінь, не треба впускати з виду таку знакову модель, як Астра. Це добротний надійний хетчбек (або ж універсал), що одночасно добре слухається руля і не витрушує з вас останню душу при їзді сільськими дорогами. Астра дуже мило виглядає, інтер’єр оздоблений якісними зносостійкими матеріалами, на м’якому пластику також не економили. Опелівський компакт чудово підходить на кожен день, для тих, хто регулярно їздить на роботу.

SEAT Leon

SEAT Leon стоїть на тій же платформі і вузлах, що Skoda Octavia та Volkswagen Golf. Лінійка двигунів аналогічна, фаворитом AutoExpress знову є1,0 або 1,5-літрові бензинові агрегати TSI – вони ощадливі та безшумні. Проте Leon вибирають ті, для кого значення також мають стиль і облік авто. Іспанська модель гостра, виразна і, щоб відповідати вигляду, жорсткіша за одноплатформинників. Хетчбек доступний як у 3-х, так і 5-дверному виконанні.

Kia Ceed (mk2)

Kia Ceed третього покоління, звісно, значно краща річ, але він поки занадто новий для того, щоби бути доступним на вторинному ринку. Натомість і друга генерація залишається цікавим варіантом, особливо, враховуючи її низьку вартість. Ба більше, зараз все ще можна знайти екземпляри, на які діє заводська семирічна гарантія! В останніх машин 2-го покоління, що були випущені 2018 року, в запасі є ще п’ять років безкоштовних сервісних робіт. З погляду їздових якостей Кіа нудний, водій не знайде там ні азарту, ні особливого комфорту на нерівних дорогах, але в практичному плані це гідна сімейна машина.

Renault Megane

Renault Megane беззаперечно один із найкрасивіших автомобілів у цьому списку, навіть одне це могло би бути підставою звернути на нього увагу. Втім, французька машина не пасе задніх і в інших якостях: просторий зручний салон доповнюється плавними налаштуваннями підвіски – їзда на Мегані дуже приємна. Азарту ви у ньому знайдете не багато (якщо це не модифікації GT чи R.S., звісно), але філософія цієї моделі насамперед закладена в отриманні релаксу від водіння.

Mazda 3

Разом з Ford Focus, Mazda 3 є найкраще керованим хетчбеком у цьому рейтингу, тому його так люблять автомобільні поціновувачі – цей японський хетч просто дарує усмішку від водіння. Чого варта тільки коробка передач: перемикання швидкостей у ній гладке і чітке одночасно, насолоджуватися від ходу пружного важеля можна вічно. Атмосферні мотори SkyActive плавно працюють і є цілком економічними, незважаючи на свою великооб’ємність – 2000 см3. Місця всередині, щоправда, за мірками класу у Мазді малувато, тому для когось більш пріоритетною може стати «трійка» в кузові седан.