Топ-10 кращих гібридних автомобілів станом на кінець 2023 року

Британське видання CarBuyer склало підбірку найкращих гібридних автомобілів на ринку Англії та Європи в цілому. Сюди ввійшли найновіші покоління таких відомих моделей як Toyota Corolla, Honda Civic, Honda Jazz, Renault Clio та навіть 7-місний сімейний універсал Dacia завітав. Ми в MMR.net.ua представляємо вам деталі англійської добірки, попередньо перевівши імперіальні британські величини в метричні (СІ) – для вашої зручності.

  1. Honda Civic Hybrid

Актуальна генерація Honda Civic є вже одинадцятим поколінням культової моделі. Окрім гарячого хетчбека Civic Type R, в Європі новий Civic доступний лише з економною гібридною установкою і тільки в кузові хетчбек. Хоча це не найефективніша гібридна силова установка – Honda стверджує, що ви будете витрачати в середньому близько 5 л/100 км – цей 2.0-літровий бензиновий двигун має багато переваг. Крім того, Civic є набагато спритнішим на дорозі, ніж еквівалентний гібридний кросовер.

Проникнувши в салон, ви незабаром зрозумієте, що за тактильними відчуттями «одинадцятий» Civic навіть кращий, ніж «восьмий» Volkswagen Golf. Загальний дизайн салону Civic мінімалістичний, простий і стильний, і все, до чого ви торкаєтеся, виготовлена з високою якістю. Навіть у випадку 5-дверного хетчбека є вдосталь місця для пасажирів ззаду, в той час як 410-літровий багажник «японки» перевершує багажник її німецького конкурента.

  1. Kia Niro Hybrid

Kia Niro доступний у двох гібридних варіантах: гібрид із самозаряджанням, який витрачає 4.7 л /100 км, і модель із зарядним модулем із запасом ходу 65 км лише на електриці. Обидві версії оснащені 1,6-літровим трициліндровим бензиновим двигуном і завдяки миттєвому крутному моменту від електромотора вони почуваються досить м’яко в місті. Ми вважаємо, що гібрид із самозаряджанням пропонує найкращу цінність у асортименті, але якщо ви взагалі не хочете використовувати двигун внутрішнього згоряння, повністю електричний Kia Niro EV також доступний.

Завдяки квадратній формі та багажнику об’ємом 450 л Niro є ідеальним вибором для невеликих сімей. Незалежно від того, яку версію малого кросовера ви виберете, усі отримають приємний дизайн екстер’єру і сучасний, добре побудований салон. Топ-моделі отримали найновішу інформаційно-розважальну систему південнокорейського бренду, яка складається з двох 10,25-дюймових екранів, встановлених на футуристичній вигнутій панелі. Однак навіть автомобілі початкового рівня мають велику кількість стандартного оснащення та семирічну гарантію.

  1. Hyundai Tucson Hybrid

Hyundai Tucson відповідає конкурентам за економічністю з низькими експлуатаційними витратами. У гібридній версії з самозарядкою використовується 1,6-літровий бензиновий двигун у поєднанні з невеликим електромотором (загальна потужність 227 к.с.). Це також дає Tucson можливість долати короткі дистанції лише на електроенергії, тоді як електромотор допомагає бензиновому двигуну на більш високих швидкостях.

Плюси кросовера Tucson на цьому  не закінчуються. Усередині він має безліч стандартного оснащенння, такого як 10,25-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay і Android Auto, двозонний клімат-контроль і автоматичне екстрене гальмування (AEB). Практичність також не погана, дякуючи616-літровому багажнику, а ще, як і всі Hyundai (в Англії), на Tucson поширюється повна п’ятирічна гарантія з необмеженим пробігом для душевного спокою.

  1. Renault Clio E-Tech

Renault Clio може бути не першим автомобілем, який спадає на думку, коли ви думаєте про «гібрид», але цей французький хетчбек нещодавно отримав нову гібридну силову установку E-Tech, яка робить його одним із найекономічніших малих авто, які ви можете купити. Топові комплектації Clio оснащені портретним інформаційно-розважальним екраном у стилі Volvo, а високоякісний інтер’єр, світлодіодні фари, круїз-контроль та Apple CarPlay / Android Auto є взагалі в будь-якій комплектації.

Оновлений Clio тепер доступний лише як гібрид, і ви можете похвалитися своїм друзям, що він використовує майже ті ж технології, що й автомобіль Формули-1. Безступенева автоматична коробка передач, спроектована за типом F1, дозволяє Clio рухатися в повністю електричному режимі зі швидкістю до 40 км / год. У підсумку, за даними mmr.net.ua французький хетчбек може вкластися у скромні 4.4 літри бензину на кожні 100 кілометрів у змішаному циклі.

  1. Dacia Jogger Hybrid

Недавно практичний семимісний Jogger став першою Dacia, яка отримала гібридну силову установку, що зробило сімейний автомобіль ще дешевшим у експлуатації. Незважаючи на те, що це найдорожчий Jogger для покупки, його ціна (менше 23 000 англійських фунтів стерлінгів) означає, що це один із найкращих гібридних автомобілів на європейському ринку.

Щоб придбати гібридну модифікацію, вам доведеться вибрати щонайменше середню комплектацію Expression, але це та, яку ми б вибрали в будь-якому випадку, незалежно від двигуна, бо вона має такі функції, як восьмидюймовий дисплей мультимедіа з Bluetooth, передні та задні парктроніки, автоматичний кондиціонер і безключовий доступ, тобто це значно «упакованіша» машина, ніж базова комплектація Essential. Гідридний універсал Dacia Jogger оснащується 1.6-літровим бензиновим двигуном + електромотор (140 к.с.), що у тандемі з безступеневою АКПП (варіатор) забезпечує середні витрати палива на рівні 4.7 л / 100 км.

  1. Toyota Corolla Hybrid

Toyota зрозуміла, що не кожен, хто хоче гібрид, хоче Prius, тому взяла силову установку від Prius поставила її в вишуканий сімейний седан. Ця формула явно спрацювала, оскільки Corolla стабільно є найбільш продаваним автомобілем у світі. В Україні дана модель продається виключно в 4-дверному кузові і ми в mmr.net.ua вважаємо це найкращим вибором серед інших.

Нам пропонується вибір між двома силовими агрегатами: таким же 1,8-літровим гібридом, що й у Prius, або більш потужним 2,0-літровим варіантом. Завзяті водії могли б побажати, щоб керування було інформативнішим, але загалом Corolla комфортна та добре збалансована. Усередині «японка» виглядає такою ж затишною, як і її конкуренти – Honda Civic та Mazda 3. Разом з тим, пропонується багато стандартного обладнання – автомобілі початкового рівня оснащені такими дооргими функціями, як світлодіодні фари та камера заднього виду.

  1. Honda Jazz

Останнє втілення Honda Jazz доступне лише з гібридною силовою установкою, яка поєднує в собі 1,5-літровий бензиновий двигун і два електромотори з безступеневою автоматичною КПП (варіатор). Що важливо знати, так це те, що Джаз тихий і спокійний, якщо ви не сильно прискорюєтеся, і що він дуже економічний – лише 3.6 л/100 км.

Останній Jazz отримав набагато кращий сенсорний екран, ніж попереднє покоління, а також нову модифікацію  Crosstar із додатковим захистом кузова і кліренсом. Він все ще має «Чарівні сидіння» в стилі кінотеатру ззаду та багато місця, тож ви побачите, що він просторіший, ніж Ford Fiesta чи Renault Clio. Honda Jazz все ще залишається трохи дорожчим, ніж дві згадані європейські моделі, але машина, звичайно, варта уваги, якщо ви хочете просторий та надійний автомобіль.

  1. Toyota Yaris Cross Hybrid

Якщо ви вважаєте високий кліренс більш привабливим, то ви оціните підвищену посадку водія в Toyota Yaris Cross . По суті, це потужніша та міцніша версія суперміні Yaris, яка  пропонує дещо гіршу паливну економічність і їздові характеристики в обмін на більш практичний пакет якостей.

Так само, як і звичайний хетчбек, Yaris Cross використовує 1,5-літрову бензиново-гібридну систему, яка видає сумарно 114 к.с. Додаткова потужність від електродвигуна повинна дозволити йому легко мчати містом і не сильно відставати на автостраді. Проте, незважаючи на зовнішній вигляд, натхненний кросоверами, Yaris Cross має лише передній привід; це працює на його користь в плані паливної економічності, але пересічна місцевість буде сумувати за вами.

  1. Lexus NX

Хоча зміни в і без того вражаючому екстер’єрі NX незначні, найбільші відмінності спостерігаються всередині, де кросовер може похвалитися найновішою інформаційно-розважальною системою Lexus. Остання включає в себе новий великий 14-дюймовий сенсорний екран із цифровими фізичними «крутилками» клімат-контролю. Решта інтер’єру підтверджує еталонність Lexus щодо високоякісних матеріалів, а просторий багажник об’ємом 521 л є більшим, ніж пропозиції від BMW та Mercedes-Benz.

NX має спільну основу з менш дорогим Toyota RAV4 і доступний лише як традиційний гібрид або плаг-ін гібрид. Традиційний гібрид є кращим за ціною з двох, бо плаг-ін коштує понад 10 000 фунтів стерлінгів дорожче. У гібридних моделях NX використовується 2,5-літровий бензиновий двигун, який поєднується з двома електродвигунами. Гібридна трансмісія з самозаряджанням, якій ми в mmr.net.ua віддаємо перевагу, може розганяти NX від 0 до 100 км на годину за 7,7 с. та досягати вражаючих показників економії.

  1. Toyota Yaris Hybrid

Відділ стилю Toyota попрацював на славу з останнім поколінням Toyota Yaris . Хетчбек приваблює покупців не лише своїм зовнішнім виглядом, але і використовує свою гібридну силову установку для перетягування продажів у конкурентів – є навіть модифікація GR Sport для тих, кому подобається стиль спортивного GR Yaris, але він все ще хоче гібридну економічність звичайного автомобіля та низькі експлуатаційні витрати.

Удосконалення акумуляторних технологій означає, що Yaris може їздити лише на електроенергії майже вдвічі більше часу на низьких швидкостях. Як наслідок, Тойота Яріс демострує чудову паливну економічність, що має допомогти компенсувати її трохи дорожчу ціну порівняно з конкурентами. Ви також не відчуєте себе обділеними вишуканістю чи комфортом в цьому хетчбеці, бо над цим японці також попрацювали.

Джерело CarBuyer

Не пропустіть