Топ-5 найкращих моделей Volvo в сучасній лінійці марки

Компанія Volvo випускає автомобілі, що славляться своєю безпекою, якістю, надійністю і передовими технологіями. Серед модельного ряду бренду вже не один десяток років випускаються культові моделі, про які чув майже кожен: S60, S90, ХС90 та інші. Ми в MMR.net.ua вирішили зібрати Топ-5 найкращих автомобілів серед модельного ряду Volvo у 2024 році, на які вартує звернути увагу в перчу чергу.

Шведські седани преміум-класу S60 і S90 – це сучасні, витончені, вишукані і бездоганно зібрані автомобілі, на яких однаково не соромно під’їхати до ресторану, прибути на конференцію чи просто взяти сім’ю і поїхати у подорож. У той час, універсали V60 та V90 пропонують більші багажники, а також особливо практичні версії – Cross Country, які краще підходять для активного відпочинку та їзди поганими дорогами.

Ну і не можна оминути увагою флагманський кросовер XC90 – це справжній приклад високої якості, ліквідності та безпеки продукції марки Volvo, адже саме він вважається одним з найбільш безпечних нових автомобілів у виробництві. Зрештою, кожен варіант володіє своїм рядом переваг та особливостей. Читайте далі короткі відомості про кожного учасника добірки.

Volvo XC90

Volvo XC90 – це великий 7-місний кросовер. Станом на зараз автомобіль доступний з двома варіантами силових установок. Доступніша з них (В5) оснащується бензиновим двигуном 2.0 турбо (250 к.с.) і 8-ст. АКПП (гідротрансформатор). Завдяки впровадженню системи MHEV (електростартера-генератора) на всіх моделях марки Volvo, навіть такий громіздкий повнопривідний кросовер як XC90 має заявлену витрату пального на рівні 8.7 л/100 км у змішаному циклі. Прискорення до 100 км/год займає 7.7 секунд.

Інший варіант силової установки XC90 (Т8) передбачає plug-in гібридну систему з сумарною віддачою 455 к.с. і комбінованою витратою бензину на рівні 1.3 л/100 км. Прискорення до 100 км/год для цієї версії займатиме 5.7 секунд. Volvo XC90 користується неабиякою популярністю по світу, бо має чимало простору в салоні, навіть на 3-му ряду сидінь, багате оснащення найпередовішими системами, високу якість виконання і економічні силові агрегати. На думку mmr.net.ua, ця модель підійде тим, хто регулярно возить велику сім’ю чи компанію і має потребу іноді з’їжджати з асфальту на легке бездоріжжя.

Переваги:

  • 7-місний;
  • Тихий, комфортний і просторий всередині;
  • Ліквідний.

Недоліки:

  • Бензиновий двигун 2.0 турбо працює під навантаженням;
  • Важкий і габаритний;
  • Гірші динаміка, керування і економічність, ніж в седанів / універсалів.

Volvo V90 / V90 Cross Country

Volvo V90 – це 5-дверний універсал E-класу. Це чудовий сімейний автомобіль, який прекрасно підходить як для далеких подорожей сім’єю, так і, наприклад, для господарських цілей по дому. Величезний багажник оздоблений високоякісними матеріалами та містить продумані ніші та органайзери для зручного використання за різних обставин. Салон великого шведського універсала відповідає найвищим стандартам преміум-класу, тут бездоганну ергономіку доповнює пристойна кількість простору для людини будь-якої комплекції.

Для стандартного універсала Volvo V90 доступні бензиновий двигун 2.0 турбо (197 к.с.) і 2.0 дизель (197 к.с). Середні витрати пального для першого становлять 7.1 л/100 км, а для дизельного заявлені на рівні 5.6 л/100 км. Прискорення 0-100 км/год займає 7.9 та 8.5 секунд відповідно. Коробка передач – 8-ст. АКПП (гідротрансформатор), а привід – передній. Також є повнопривідна модифікація V90 Cross Country з бензиновим 2.0 турбо (250 к.с.), високим кліренсом і захистом кузова чорним пластиком по периметру. Така споживає палива близько 7.8 л/100 км за змішаним циклом. А ще ви можете придбати гібридний (plug-in) Volvo V90, де сумарна потужність силової установки дорівнює 350 к.с. або 455 к.с., а витрати пального – лише 0.8 л/100 км (комбінований цикл).

В Україні Volvo V90 Cross Country доступний за ціною з вигодою від 2 059 000 гривень (вигода: до 200 250 гривень). Вартість вказана на доступні до замовлення автомобілі Volvo V90 Cross Country в наявних комплектаціях Core без урахування вартості додаткового обладнання та аксесуарів, та актуальна на дату публікації та надана для ознайомлення.

Переваги:

  • Безпека, комфорт, якість виконання;
  • Практичність, економічність, динаміка;
  • Кліренс 15.6 см (Cross Country – 21 см).

Недоліки:

  • Доволі дорогий;
  • Більше не доступні версії з МКПП.

Volvo V60 / V60 Cross Country

Volvo V60 – це 5-дверний універсал D-класу. У загальному ця модель володіє майже всім спектром функцій та можливостей, що і на клас більший V90. Тут схожий набір систем безпеки, схожа лінійка силових агрегатів і перелік опціонального оснащення. Так, середньорозмірний V60 може поступатись за певними позиціями великому «брату», але в цілому набір ключових якостей у цих моделей подібний. А оскільки коштує V60 помітно менше, то це дає нам привід рекомендувати скоріше його, аніж V90. Ба більше, менший і легший V60 з аналогічною силовою установкою, що і V90, матиме кращу динаміку, керованість і меншу витрату палива.

Отож, середньорозмірний універсал Volvo V60 доступний в Європі з бензиновим двигуном 2.0 турбо (163 к.с.), 8-ст. АКПП (гідротрансформатор) і переднім приводом. Середня витрата палива за даними mmr.net.ua в такому разі становитиме 6.1 л/100 км. Для потужнішої версії 2.0 турбо (197 к.с.) середні витрати сягатимуть 6.2 л/100 км, а прискорення до 100 км/год займе 7.6 с. Для повнопривідної версії з підвищеною прохідністю – V60 Cross Country 4х4 – наразі доступний з мотором 2.0 дизель (197 к.с.) з середньою витратою 5.9 л/100 км, а також з бензиновим 2.0 турбо (250 к.с.), де паливна економічність дорівнює 7.2 л/100 км, а прискорення до «сотні» займає 6.9 с.

В Україні Volvo V60 Cross Country доступний за ціною з вигодою від 1 976 000 гривень (вигода до 180 200 гривень). Вартість вказана на доступні до замовлення автомобілі  Volvo V60 Cross Country в наявних комплектаціях Plus Bright без урахування вартості додаткового обладнання та аксесуарів, та актуальна на дату публікації та надана для ознайомлення.

Переваги:

  • Доступніший за V90;
  • Збалансовані налаштування шасі;
  • Економічний і багато оснащений.

Недоліки:

  • Дороге обслуговування;
  • Більше не доступна механічна трансмісія.

Volvo S90

Volvo S90 – це 4-дверний седан E-класу. Флагманська модель шведської компанії має витончений дизайн, високоякісний інтер’єр і передові технології. Це також прекрасний вибір на роль сімейного автомобіля, адже в салоні тут багато місця на обох рядах сидінь, а в здоровенному багажнику помістяться всі необхідні для вас та дітей речі, окрім велосипедів, звичайно – для цього справді доцільніше буде придбати універсал V90. Проте саме седан S90 демонструє більшу практичність в інших дисциплінах. Тут в салоні буде тихіше, заднє скло не забруднюватиметься весь час, а при користуванні багажником у тісних місцях не потрібно буде відходити назад, коли відкриваєш його кришку.

S90 – справжній «пожирач кілометрів». Цьому сприяє не тільки бездоганна ергономіка водійського місця і чудові сидіння, але і лінійка потужних силових агрегатів. Так, наприклад, бензиновий 2.0 турбо (197 к.с.) з 8-ст. АКПП і переднім приводом розганяє великий седан бізнес-класу до 100 км/год за 7.9 с, а витрачає 6.9 л/100 км у змішаному циклі. Хочете більше? 2.0-літровий дизельний мотор на 235 к.с. з повним приводом і 8-ст. АКПП дає комбіновані витрати в районі 5.7 л/100 км і прискорення до «сотні» за 7.0 с. Або можете взяти гібридний S90 з повним приводом, сумарною потужністю силової установки 455 к.с., витратами бензину близько 0.8 л/100 км і прискоренням до 100 км/год за 4.7 с.

В Україні Volvo S90 м’який гібрид Plus Bright доступний за ціною з вигодою від 2 122 000 гривень (вигода: до 240 300 гривень). Вартість вказана на доступні до замовлення автомобілі Volvo S90 в комплектації Plus без урахування вартості додаткового обладнання та аксесуарів, та актуальна на дату публікації та надана для ознайомлення.

Переваги:

  • Елегантність, комфорт, динаміка;
  • Шикарне оснащення, висока якість, бездоганна ергономіка;
  • Безпека на висоті.

Недоліки:

  • Доволі дорогий;
  • Немає дизельного варіанту;
  • Немає МКПП.

Volvo S60

Volvo S60 – це 4-дверний седан D-класу. Подібно до ситуації з універсалами V90 та V60, середньорозмірний S60 постає у наших очах більш раціональною альтернативою флагманському S90. Тут теж більше балансу в налаштуваннях підвіски, динаміці і споживчих якостях. Так, S60 дасть менше місця в багажнику і салоні, саме оздоблення інтер’єру не буде настільки витонченим, деяке оснащення також ви не зможете отримати. Проте за різницю в вартості і при всіх інших рівних позиціях саме S60 є найбільш доцільною покупкою серед модельного ряду Volvo на думку mmr.net.ua.

Лінійка силових установок на даний момент представлена двома варіантами. Перший – це бензиновий 2.0 турбо (197 к.с.), 8-ст. АКПП (гідротрансформатор) і передній привід. Споживання палива заявлене на рівні 6.0 л/100 км у комбінованому циклі, а прискорення до 100 км/год седана S60 з цим шведським мотором займає 7.6 с. Також доступна plug-in гібридна модифікація S60 Recharge, де 2.0 гібрид (455 к.с.) демонструє середні витрати пального на рівні 0.7 л/100 км, а розгін до «100» займе лише 4.6 с. Діапазон цін на S60 в ЄС: 48 000-83 000 євро.

Переваги:

  • Оснащення, якість виконання, безпека;
  • Баланс між практичністю, динамікою і економічністю;
  • Комфортний і тихий в салоні на ходу.

Недоліки:

  • Мало варіантів силових установок.

Не пропустіть